Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Валентин Танев пресъздава над 10 образа в "Швейк"

Валентин Танев пресъздава над 10 образа в "Швейк"

Актьорът Валентин Танев пресъздава над десет образа в новата постановка на театър “Българска армия” - “Швейк”. Спектакълът ще се играе пред бургаска публика, по поканата на Арт ателие, на 24 март от 19 часа в залата на НХК.

Актьорът Валентин Танев пресъздава над десет образа в новата постановка на театър “Българска армия” - “Швейк”. Спектакълът ще се играе пред бургаска публика, по поканата на Арт ателие, на 24 март от 19 часа в залата на НХК.

В спектакъла Танев е санитаря в лудницата, затворник, вдовицата Мюлерова, войника от лазарета, фелдкурат Ото Кац – военния свещеник, сапьорът Водичка, фелдфебелът Биглер, палача. Играе също руснак, казах, грузинец и татар, както и няколко породи кучета.

В ролята на добрия войник се превъплъщава Герасим Георгиев-Геро. Самият Швейк чрез думите на своя създател се представя по следния начин – “Идиот по документи и герой по стечение на обстоятелствата”.  

Швейк, Йозеф Швейк от Винохради, идиот по документи, с пъстри очи и дупка на гащите. Швейк, който търгува с кучета, поръчва винаги по три бири, имена помни само на кръчми и за него събития като войни и масови фалити на банки бледнеят пред проблема, колко бира остава недопита при обществени колизии...

Обвинен в държавна измяна, вместо в съда, Швейк е изпратен в лудницата, тъй като психиатърът му поставя диагноза „духовна тъпота и вроден кретенизъм”. Там открива мечтания живот – „свобода, братство, порцион и електрификация”, но не задълго, тъй като скоростно го изпращат в затвора, а от там на фронта. Всеотдаен свързочник, Швейк страстно се отдава на свръзки с врага - по конкретно с жените на врага, при това съвсем „плътно” и „прилепнало”.

„Отлепен” от една такава вражеска госпожа, бива пленен от руснаците. Как и защо се озовава издокаран с нова руска униформа, не става съвсем ясно. Два часа по-късно е отново пленен, този път от своите – заради руския шинел! Висшият чешки военен го осъжда на екзекуция по бързата процедура. Но … нещо се обърква за пореден път! И ... „Знаете ли откъде започва упадъкът на една държава? Когато, поради изобилие от идиоти, спрат да ценят истинските”.

А Швейк е истински идиот!... Звучи познато? Почти до сълзи! Но…бихте могли да се посмеете над това и да се позабавлявате също. Всъщност, ако се позамислите, ще разберете, че единственото оръжие срещу ширещия се и войнстващ „кретенизъм” и тогава, и сега е смехът. Очистващият и осмеляващ смях.

И понеже всички сме на един дъх разстояние от масово видиотяване, моля не отлагайте срещата с „ШВЕЙК”. Герасим Георгиев – Геро, Валентин Танев, режисьорът Бина Харалампиева, драматургът Юрий Дачев, сценаографът Петя Стойкова и композиторът Мартин Каров са подготвили експлозия от смях, достатъчно мощна, за да Ви очисти от тревогите, депресиите и сериозността за дълго време. Чувствайте се поканени и заповядайте, но не се бавете прекомерно.Билети на касата на НХК и и на тел:0894/898-098

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега