Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Валс и любовни интриги на финала на Бургаски музикални празници

Валс и любовни интриги на финала на Бургаски музикални празници

Закриването на фестивала с оперетата "Виенска кръв" - последното произведение на Йохан Щраус - син ще започне в 20.00 часа.

Валс и любовни интриги ще разтресат сцената на Летния театър на финала на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров". На 5-и септември ще се състои премиерата на оперетата "Виенска кръв" - последното произведение на Йохан Щраус - син.

Закриванетона фестивала с творбата на Краля на валса ще започне в 20.00 часа. Постановката е дело на режисьора Марио Николов, който публикатаще види и на сцената в централната роля – тази на граф Цедлау. „Това реално садве различни професии.

Не е лесно, но при добра концентрация и организация наработния процес е възможно“, казва Николов за съчетанието „режисьор/изпълнител“в оперетата. Партията на съпругата му пък ще изпълни Валентина Корчакова.Двамата са гостуващи солисти за бургаската опера и са сред най-известнитеоперетни певци в страната, носители са на множество награди и гастролират честов страната и чужбина.

В останалите образи ще се превъплътят солистите наДържавна опера – Бургас Йордан Христозов, Мария Цветкова, Людмила Михайлова,Шмилена Султанова, Бранимир Недков, Тошо Герджиков, Петър Тихолов, ВеселинаАпостолова, както и хорът, оркестърът и балетът на операта. Диригент ще бъдемаестро Иван Кожухаров.

На последното представление за тазгодишния оперен фестивал ще бъде връчена и ежегодната награда на името на маестро Чакъров, която се присъжда на именит български диригент. Името на тазгодишния носител е все още тайна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега