Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Василева: 3 ведомства заедно да следят спазват ли се законите по крайбрежието

Василева: 3 ведомства заедно да следят спазват ли се законите по крайбрежието

Депутатът призова МОСВ, МРРБ и МТ да обединят сили.

Да се създаде координационен механизъм между различните институции, които имат отношение по спазване на законите касаещи Черноморското крайбрежие. За това се обяви председателят на Комисията по околна среда и води в Народното събрание Ивелина Василева по време на питане до ресорния министър Нено Димов.

„За да бъде засилен превантивния контрол Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Министерството на туризма (МТ) могат да извършват съвместни, системни и цялостни проверки”, каза от трибуната Ивелина Василева.

Тя призова и за взаимодействие между трите ведомства относно анализиране на всички обстоятелства и детайли по случаите касаещи нарушения по крайбрежието, както и нормативната уредба. При установяване на пропуски да се предложат адекватни промени, които да имат възпиращ ефект.

От дебатите стана ясно, че съгласно потвърдената от съда заповед на министъра на околната среда и водите към момента в сила има пълна забрана за извършване на строителни дейности в района на Корал, до провеждане на всички изискуеми екологични процедури.

„За разораването на дюната на къмпинг Смокиня: Всички очакваме резултата от наказателното производство срещу виновните лица. Надявам се законът да бъде приложен в цялата му строгост и това да служи и като предупреждение никой дори да не помисля да извършва подобни действия, които нанасят безвъзвратни щети на природата”, каза народният представител.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега