Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Василева: Лабораторията за контрол на пластмасите в морската вода е моя кауза

Василева: Лабораторията за контрол на пластмасите в морската вода е моя кауза

"Екологията е кауза отвъд партийните и държавни граници".

В Бургас да бъде открита Европейска лаборатория за контрол на съдържанието на пластмаси и микропластмаси в морската вода и морските обитатели. С тази екокауза се ангажира бургаският кандидат за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева.

„Такъв изследователски център е необходим, защото заради замърсяването на водните басейни с пластмасови отпадъци, микрочастици от тях попадат в рибата, която консумираме. В допълнение на това, Черно море е вътрешно море и циркулацията на водата в него е недостатъчна. Още повече, че и река Дунав, която прекосява цяла Европа, преминава през 10 държави, се влива в него“, казва Ивелина Василева, която е председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите. Василева си поставя срок от две години, през който лабораторията да бъде оборудвана със съвременна техника и учените да започнат своите изследвания.

„Каузата е важна, защото и от чистите води зависи качеството на живот и здравето на децата ни. Две години са кратък срок, но реалистичен. Преди две години, когато с колегите ми народни представители казахме, че в Бургас ще има факултет по медицина мнозина се съмняваха. Днес това вече е факт“, казва Ивелина Василева.

„Екологията е кауза отвъд партийните и държавни граници. Тя е начин на живот, който изисква усилия и грижи всеки ден. Аз ще бъде вашия „зелен“ глас в Брюксел“, коментира бургаският кандидат за Европейския парламент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега