Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Василева: Новозавършилите лекари ще могат да градят академична кариера в Бургас

Василева: Новозавършилите лекари ще могат да градят академична кариера в Бургас

„Десетгодишни усилия предшестват днешното решение за създаване на Медицински факултут в Бургас. С колегите ми подкрепяме разкриването му в структурата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, защото сме убедени в общодържавната му полза. Решението е и в синхрон с политиката за надграждане на образованието и извеждането му като приоритет. Благодарим на правителството за предприетите мерки, за да стигнем до гласуване днес, както и за усилията на всички, които доведоха процеса до този етап“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева от парламентарната трибуна минути преди да бъде прието проекторешение за откриване на факултута

„Десетгодишниусилия предшестват днешното решение за създаване на Медицински факултут вБургас. С колегите ми подкрепяме разкриването му в структурата на Университет „Проф.д-р Асен Златаров”, защото сме убедени в общодържавната му полза. Решението е ив синхрон с политиката за надграждане на образованието и извеждането му катоприоритет. Благодарим на правителството за предприетите мерки, за да стигнем догласуване днес, както и за усилията на всички, които доведоха процеса до тозиетап“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева отпарламентарната трибуна минути преди да бъде прието проекторешение за откриванена факултута.

„Бургас се развива динамично, в областта живеятнад 5.8% от населението в страната, а през активния летен сезон ежегоднопребивават над 2 милиона туристи. В региона работят и хиляди българи от други частина страната. Структурата по населените места по Черноморието е съобразена сброя на постоянното население и потенциала на лечебните заведения, и не може впълна степен да отговори на медицинските услуги през летния сезон. Това създаванедостиг на медицински персонал, на квалифицирани лекари специалисти. Тези и другифактори поставят въпроса за готовността за действия, включително и принепредвидени ситуации“, изложи своите аргументи бургаският депутат ИвелинаВасилева.

Тяподчерта, че откриването на новия факултет ще реши тези проблеми. „Младите хораот Югоизточния регион ще имат възможност да учат медицина близо до родните симеста. Децентрализацията ще помогне на новозавършилите лекари да останат даработят в своя град, при близки си, да градят професионална и академичнакариера. Естественото място за образование по медицина е бургаският държавенуниверситет, а база за подобно обучение – болницата с най-голямо държавноучастие УМБАЛ Бургас АД, както и някои общински и частни заведения.“, заявинародният представител. Университет„Проф. д-р Асен Златаров” разполага със съвременна материална база, всъответствие с държавните изисквания за качествено обучение.

„Изграден е новкорпус със специализирани зали и лаборатории с подкрепата на Община Бургас -всичконеобходимо за модерно обучение. Университетът е с традиции в подготовката на професионалистипо здравни грижи – и към момента се обучават акушерки, медицински сестри ирехабилитатори. Новият факултет има осигурен преподавателски състав. Заслугатана местната власт и на кмета Димитър Николов е огромна, както в съдействието заизграждане на материално-техническа инфраструктура, така и в подпомагането нанастоящи и бъдещи преподаватели за тяхното битово устройване в града“, допълни ощеВасилева.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега