Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вдигат бунт срещу задължителната предучилищна за 4-годишните

Вдигат бунт срещу задължителната предучилищна за 4-годишните

Нов протест се заформя в социалната мрежа Фейсбук. Този път всеобщото недоволството е свързано със задължителната предучилищна подготовка на четиригодишните.

Нов протест се заформя в социалната мрежа Фейсбук. Този път всеобщото недоволството е свързано със задължителната предучилищна подготовка на четиригодишните. Припомняме, че малчуганите ще тръгват на предучилищна в школски занимални, оборудвани с легла за почивка. Това ще се случи през учебната 2016-2017 година с влизане в сила на новия просветен закон, който предвижда 4-годишните деца задължително да бъдат обхванати от образователната система.  

Чрез тази промяна страната ни синхронизира правилата си с европейските, според които до 2020 г. най-малко 95% от децата между 4 и 7 години трябва да са включени в образователната система. Родителските организации обаче скочиха срещу тази реформа с отворено писмо до всички отговорни институции. Според тях промяната в закона ги лишавала от правото на избор как да отглеждат децата си. 

В сряда се очаква законът за образованието да влезе в зала за второ четене затова и протестът е насрочен за тогава. Протести ще има в София, Бургас, Варна и Велико Търново.  В Бургас протестът ще започне от 10 часа пред Общината!   

Две ще са основните искания на родителите, а именно:

1. Да отпадне задължителността за предучилищната за 4-годишните. Родителите да имат избор!

2. Да отпадне забраната за съществуване на частни инициативи извън системата на образованието. В закона, както и в стандартите, да се зачете правото на българските родители да инициират свободно отглеждането и образованието на децата си в съгласие с Конвенцията на ООН за правата на човека!  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега