Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Великобритания се презапасява с инсулин заради риска от "Брекзит без сделка"

Великобритания се презапасява с инсулин заради риска от "Брекзит без сделка"

Мерките за обезопасяване на доставките се отразяват на целия свят, смятат производителите.

Освен по отношение на пресните плодове и зеленчуци, Брекзит без сделка може да застраши и фармацевтичния пазар във Великобритания. Браншът на Острова вече се подготвя за все по-вероятния и критичен изход от ЕС като се презапасява с животоподдържащи и животоспасяващи медикаменти като инсулина, например.

Проблемът с медикаментите е, че те не могат просто да бъдат натоварени на кораб и стоварени във Великобритания, обяснява вносителят Хюго Фрай пред Ройтерс. По думите му, всеки маршрут на внос трябва да бъде проверен и обезопасен, така че медикаментите да пристигнат в идеално състояние.

И докато някои от лекарствата се произвеждат и във Великобритания, инсулинът е изцяло вносен. Двата най-големи производителя на медикамента, необходим за диабетноболните, оперират съответно в Дания и Франция - две страни членки на Европейския съюз.

Предварителните прогнози показват, че при Брекзит без сделка, редовните доставки през френското пристанище Кале могат да се забавят с два дни и половина, което да предизвика забавяне по веригата до крайния потребител от порядъка на месеци. Именно по този маршрут пътуват две трети от фармацевтичните доставки.

За да избегне инсулинова криза в пряк и преносен смисъл, фармацевтичният бизнес във Великобритания е започнал да се презапасява. Компаниите са утроили складовата си база и вече разглеждат варианти за нови маршрути на внос, които да спестят време и забавяне в обработката на пратките.

Производителите обаче се оплакват, че обмислянето на нови маршрути и разширяването на складовите бази отнема от вниманието на компаниите, което би следвало да бъде съсредоточено в иновации. А това, от своя страна, забавя прогреса в научно-изследователския фармацевтичен бранш и влияе на целия свят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега