Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Веломрежата обхваща и отдалечените квартали на Бургас

Веломрежата обхваща и отдалечените квартали на Бургас

Трасетата ще бъдат извън рамките на бързата автобусна линия и ще обхванат кварталите "Банево", "Минерални бани", "Ветрен", "Крайморие" и "Сарафово". Общата дължина на маршрута, който предстои да бъде изграден, е близо 22 километра.

Започва вторият етап от изграждането на мрежата от велоалеи в Бургас. Трасетата ще бъдат извън рамките на бързата автобусна линия и ще обхванат кварталите "Банево", "Минерални бани", "Ветрен", "Крайморие" и "Сарафово". Общата дължина на маршрута, който предстои да бъде изграден, е близо 22 километра.

Кметът Димитър Николов и бургаски велосипедисти направиха символична първа копка за изграждането на велоалеята, която ще преминава по улица "Крайбрежна" до квартал "Сарафово". Едната част от нея ще започва от "Черноморски солници" и ще е двупосочна. Трасето е изцяло в насип и по цялата му дължина ще се изгради подпорна стена от страната на плажната ивица. Паралелно ще бъде изградена и пешеходна зона.

Другата част от веломрежата ще преминава по улица "Крайбрежна". Тя ще е продължение на съществуващата алея в Морската градина и също ще бъде двупосочна. Предвидено е преасфалтиране  и разширяване на настилката до съществуващата бетонна стена. 

След приключването на втория етап от изграждането на мрежата ще е възможно с велосипед да се стига лесно и безопасно до квартал "Крайморие". Новото трасе ще свързва пътен възел "Юг" с пътен възел "Бургас - Малко Търново - Созопол". Стоманен парапет ще осигурява безопасността на колоездачите и в същото време няма да позволява паркирането на автомобили.

Велосипеден маршрут ще свързва "Банево" и "Ветрен". Ширината на платното между двата квартала ще е 2 метра. Пътуването по тази отсечка ще предлага атрактивна гледка. В квартал "Ветрен" алеята ще преминава по улиците "Ропотамо", "Чавдар", "Александър Стамболийски", "Божур", "Минерална", "Люляците", "Черногорово" и "Ком". В "Банево" маршрутът на велосипедистите ще минава по улиците "Анушка Драгиева", "Тракия", "Хаджи Димитър", "Любен Каравелов", "Минерална", "Свобода", "Неделчо Камбов".

Вторият етап от изграждането на веломрежата е част от проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас". Той се финансира от ОП "Регионално развитие" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Проектът ще създаде няколко удобства за хората в Бургас - добра мобилност, по-малко задръствания и замърсяване на въздуха, сигурен и удобен градски транспорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега