Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Велосикотки плъзнаха из Бургас

Велосикотки плъзнаха из Бургас

Бургас - градът на котките, велосипедите и велосикотките...

Често наричат Бургас град на котките. Тук популацията на бездомните улични кучета е напълно овладяна, те буквално липсват. Природата не търпи празно и затова котките са доста - големи, малки, шарени, едноцветни, пухкави, късокосмести... генофондът е богат, както му прилича на един космополитен пристанищен град. Ако видите някоя без връхче на ухото, значи Общината я е кастрирала, маркирала по този начин и пуснала обратно на свобода, посочват от пресцентъра на администрацията.

Освен на котките обаче Бургас се бори да стане и град на велосипедите. Напълно естествено, дойде и моментът, в който двете идеи се сляха в... арт инсталации.  Формалният повод за изработването на велосикотките е Европейската седмица на мобилността 16-22 септември 2018 г. Пластичните решения са реализирани по идея на Областния информационен център и Община Бургас. Те са дело на графити артиста Иван Янков /с псевдоним Esteo/.

Велосикотките са арт инсталации, направени от излезли от употреба велосипеди. Материалите са осигурени от Общинско предприятие "Транспорт". Целта е те да внесат повече настроение в градската среда и да фокусират по интересен начин общественото внимание върху градската мобилност.

Засега в Бургас са монтирани четири усмихнати котки - две в Морската градина и две в центъра на града. Те могат да бъдат видени зад Експозиционен център "Флора", на алеята към Летния театър, пред Профсъюзния дом и Общинско предприятие "Транспорт" на ул. "Александровска".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега