Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вечери на португалското кино започват във вторник в Бургас

Вечери на португалското кино започват във вторник в Бургас

Първата лента е трилъра "Четвърто районно". Филмът от 2013-а година ще видим във вторник - 9-и август. Криминалната драма разказва за мистериозното изчезване на 9-годишно момче.

През следващата седмица бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се насладят на някои от най-хитовите португалски филми от последните години. Всички прожекции ще бъдат с начален час 21 часа, на Открита сцена "Охлюва". Първата лента е трилъра "Четвърто районно". Филмът от 2013-а година ще видим във вторник - 9-и август. Криминалната драма разказва за мистериозното изчезване на 9-годишно момче.

На 10-и август (сряда), програмата продължава с "Мистерията на пътя за Синтра". Романтичната драма от 2007-ма година е дело на режисьора Жорже Пайшау да Коща. Лентата разказва за двама португалски писатели, които публикуват в известен вестник разказ за любовната история между графиня и английски офицер. Историята е заплаха за короната, което поставя двамата автори в опасност.

Третият филм от седмицата на португалското кино е "Фатален грях" - романтична драма на режисьора Луиш Диого. Лентата разказва за 20-годишната Лила, която се връща в родния град, за да научи повече за биологичните си родители и причината да бъде отхвърлена от тях като бебе. Там обаче тя среща току що разведения Нуно.

Следващата лента ще бъде прожектирана на 13-и август. Тогава жителите и гостите на града ще имат възможността да видят биографичната драма "Тайният живот на Салазар". Филмът на режисьора Жорже Кейрога разказва за живота на Антонио ди Оливейра Салазар.

Последният филм ще бъде "Америка". Лентата от 2010 година е дело на Жуау Нуно Пинто. Екшън комедията проследява приключенията на фалшификатора Витор и младата му жена Лиза.

Фестивалът на португалското кино в Бургас се провежда за първи път, с идеята да се превърне в традиция. Инициативата е част от съвместната работа на Португалски културен и езиков център "Камойнш София", посолството на Португалия и Община Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега