Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вигенин: "Южен поток" не бива да става заложник на политическата ситуация

Вигенин: "Южен поток" не бива да става заложник на политическата ситуация

„Южен поток“ не е само руски проект. Той е от голямо значение както за България, така и за други страни-членки и кандидати за членство в ЕС. Този проект не бива да става заложник на политическата ситуация между Европейския съюз и Русия в този момент.“ Това заяви в Бургас министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

„Южен поток“ не е само рускипроект. Той е от голямо значение както за България, така и за другистрани-членки и кандидати за членство в ЕС. Този проект не бива да ставазаложник на политическата ситуация между Европейския съюз и Русия в този момент.“ Това заяви в Бургас министърътна външните работи Кристиан Вигенин.

По думите му, „Южен поток“ срещамного широка подкрепа в България и от страна на управляващите партии, и отстрана на опозицията. Въпреки малките разминавания в мненията, никой не отричаважността на проекта, коментира министърът на външните работи.

Поводите за посещението му вморския град са две срещи – със студенти и с представители на туристическиябранш. Първата е част от инициативата, подета от правителството, запопуляризиране на Евроизборите сред младите хора – значението и следствията отвота. Втората е свързана с предстоящия летен сезон.

Що се отнася до темата за туризмау нас, министър Вигенин изброи пред журналисти „добрите новини“, които еподготвил за представителите на туристическия бизнес. По думите му, огроменуспех за нас е напредъкът по отношение на визите за чужденци. Към момента, организацията поприемане на заявленията и издаване на визите е подобрена и облекчена. Освентова, България насърчава тези, които тепърва ще кандидатстват, да получаватмногократни визи със срок от две години. Това, според Вигенин, ще стимулирагостите ни да се връщат отново.

На въпрос относно опасенията за отливана руски туристи у нас, министърът отвърна, че е оптимистично настроен. Подумите му е нормално в момента да се наблюдава лек спад в интереса, нопричината за това е, че много от хората избягват да правят резервации надалечвъв времето. Вместо това избират предпазливостта.

„По-скоро ме притесняваситуацията в Украйна, но най-вече заради икономическата ситуация в страната.Положително ще повлияе обаче това, че украинските туристи няма да посетят Кримтова лято. Това може да ги пренасочи към България“, коментира Вигенин.

Министърът заяви още, че идеятагладът за кадри по морето да се компенсира със студенти от Русия, Украйна иМолдова е напълно възможна и приложима, ако отворим бизнеса за служителичужденци. Той обаче отказа да коментира конкретни стъпки по подобни проектипреди да се запознае с идеите на бизнеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега