Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте как да запазите правото си на глас при липса на валидни лични документи

Вижте как да запазите правото си на глас при липса на валидни лични документи

В седмицата преди произвеждането на изборите и на националния референдум е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи.

В седмицата предипроизвеждането на изборите и на националния референдум е създадена необходиматаорганизация българските граждани, които нямат издадена лична карта или непритежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото саизгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да иматвъзможност да упражнят правото си на глас.

Дирекция „Български документи засамоличност“ е създала следната организация за работа:

- В зависимостот конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление занова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издаденоудостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност(лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок навалидност;

- Приневъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23октомври 2015 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото имудостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издаденоудостоверение е необходимо:

- Гражданите лично да подадат искане в СДВР,ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 20 октомври 2015 г. до 24 октомври 2015г. от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 25 октомври 2015 г. от 08.00 ч. до 18.00 ч.

- Удостоверенията, осигуряващи възможност заупражняване правото на глас в изборния ден и за произвеждания националенреферендум, се издават само след подаване на заявление за издаване на личнакарта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

- В случай на подадено и регистрирано попостоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да сеиздаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящадрес.

От дирекциятауточняват, че документ за заявен постоянен и настоящ адрес се издават отобщинската администрация.При провеждане на вторитур на избори за общински съветници и за кметове ще се издават новиудостоверения от 27.10.2015 г. по аналогичния по-горе начин и време.Удостоверението сеиздава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно заизборния ден /25 октомври 2015 г./.

При произвеждане на втори тур на избори заобщински съветници и за кметове - само пред секционната избирателна комисия и евалидно за изборния ден 01 ноември 2015 г.Удостоверението сеприлага към избирателния списък за гласуване в изборите за общински съветници иза кметове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега