Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте част от приказните костюми за най-мащабния балет, поставян в Бургас

Вижте част от приказните костюми за най-мащабния балет, поставян в Бургас

Малко преди голямата премиера на балета „Лебедово езеро”, Бургаската опера открехна вратите на гардеробната си, за да покаже част от приказните костюми, с които ще танцуват девойките – лебеди, принцът и злият магьосник. Дантела, ефирна коприна и кадифе ще покрият съвършените тела на балетистите, които ще представят най-мащабния спектакъл, игран в Бургас.

Малко преди голямата премиера на балета„Лебедово езеро”, Бургаската опера открехна вратите на гардеробната си, за дапокаже част от приказните костюми, с които ще танцуват девойките – лебеди,принцът и злият магьосник. Дантела, ефирна коприна и кадифе ще покриятсъвършените тела на балетистите, които ще представят най-мащабния спектакъл,игран в Бургас.

Костюмите на Белия и Черния лебед обаче се пазят в дълбока тайна  до нощтана премиерата – 30-ти май.  Те са дело наЦветанка Петкова – Стойнова и са изработени от неуморните шивачки на Бургаскатаопера. Точно в 19:00ч. впонеделник публиката ще може да види „Лебедово езеро” впълния му блясък. А изящните солистии красива музика ще са пиршество за очите.

В ролята наБелия и Черния лебед ще влезе  примабалерината Веса Тонова,в принц  Зигфрид ще се превъплъти  Емил Йорданов. Злият магьосник ще бъдеизпълнен от Милен Петров, а шутът  от Даниел Тичков. Режисуратае дело на ненадминатия проф. Хикмет Мехмедов, а сценографията на гениалния ИванТокаджиев. „За първи път ще покажем комбинация междурисуван и принтиран декор”, споделя Токаджиев. За основен цвят на декора еизбран синият.

В част от сцените ще се използва и мултимедия, която ще подсили сетивата напубликата.  За безсмъртната класика на Чайковски се смята,че трябва да се гледа поне веднъж в живота. „Лебедово езеро” е прекрасен начин,по който родителите могат да въведат децата си в магията на танца. Зарадиприказния сюжет, увличаща музика и костюми, балетът успява да задърживниманието дори на най-малките зрители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега