Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Виртуозната пианистка проф. Жени Захариева с великденски концерт в Бургас

Виртуозната пианистка проф. Жени Захариева с великденски концерт в Бургас

Концертът "Откровенията на природата" включва 24 прелюдии от Клод Дебюси.

Виртуозната пианистка проф. Жени Захариева ще поздрави бургазлии с класически концерт по повод великденските празници. Събитието ще бъде на Велики четвъртък /5 април/ в Културен център "Морско казино" от 18.00 часа. Програмата на концерта "Откровенията на природата" включва 24 прелюдии от Клод Дебюси - впечатления от Природата и хората, които заобикалят автора, предадени често с типичен френски хумор.

Проф. Жени Захариева развива богата концертна дейност в Европа, Далечния Изток, Африка и Америка, участвала е в най-престижните фестивали у нас и чужбина. По време на дългогодишната си творческа дейност виртуозната пианистка е удостоявана с големи награди като Officier des Arts et Lettres - 2007 - звание на френското правителство.

Жени Захариева е инициатор за възстановяването на легендарното старинно пианофорте на Клара Шуман в Браницшлос - Германия. Тя е и първият пианист, изнесъл концерт и записал компактдиск на този инструмент. За тази инициатива Жени Захариева е наградена с орден от германското правителство.

През последните години именитата ни музикантка изнася концерти в Япония, Франция, Италия, Гърция, Австрия, Германия, Русия и САЩ. Води майсторски класове по пиано в Московската консерватория "П. И. Чайковски", Парижката национална консерватория, в Токио (Мусашино академия), Йокохама (Феррис колеж), Ню Йорк (Манхатън скул мюзик), Лятна музикална академия в Сан Даниеле - Италия, в Атина, както и ежегодно от 2001 г. в Лятна музикална академия "Русалка" на Черно море.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега