Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Висш австрийски държавник на тридневна визита в Бургас

Висш австрийски държавник на тридневна визита в Бургас

На тридневно посещение в Бургас пристига държавният секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андеас Шидер. Визитата на австрийския държавник е своеобразен жест към неговите сънародници – пенсионерите, които в началото на лятото почиват в Слънчев бряг.

На тридневно посещение в Бургас пристига държавният секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андеас Шидер. Визитата на австрийския държавник е своеобразен жест към неговите сънародници – пенсионерите, които в началото на лятото почиват в Слънчев бряг.

Андреас Шидер ще бъде придружаван от екип на Австрийската национална телевизия ORF, подготвяща репортажи за пребиваването на пенсионерите у нас. В рамките на посещението, от 8 до 10 май, Шидер ще се срещне с кмета на Бургас Димитър Николов и областния управител Константин Гребенаров, които е поканил на официален обяд на 9 май.  

Австрийският финансист ще пристигне на 8 май заедно с поредната група туристи. Ще присъства на всички мероприятия, предвидени от туроператора в програмата им за първите два дни. Всеки четвъртък специално за австрийските пенсионери в Бургаската опера  се състоят по два празнични концерта, които запознават гостите с българския фолклор, традиции и култура. На 9 май от сцената на Бургаската опера Андреас Шидер ще приветства своите сънародници в началото и на двата спектакъла.

Австрийските пенсионери, чието пристигане направи възможно откриването на туристическия сезон в Слънчев бряг с месец по-рано, пребивават тук по договор с най-голямата организация на хората от третата възраст в Австрия -  PVÖ. Всяка година, чрез туроператорската си фирма „Сениорен Райзен”, съюзът организира пролетни и есенни срещи на своите членове в различни страни. В България гостите от Австрия пребивават с посредничеството на българския им партньор  „БТС – Бългериън Турист Сървисиз” ООД.

PVÖ се ползва с голяма обществена и политическа подкрепа в Австрия. Негов председател е бившият министър на вътрешните работи на Австрия Карл Блеха. Ежегодно съюзът организира  по 50 000 пътувания за своите членове. Традиция е правителството на Австрия да проявява специално внимание към най-възрастните си граждани. Където и по света да е организирана почивката им, те винаги са посещавани от представител на държавата, която лично иска да се убеди какви грижи се полагат за  хората от третата възраст През тази пролет, освен в България, 7 000 австрийски пенсионери почиват в Италия. Те също ще бъдат приветствани от представител на австрийското правителство.


Андреас Шидер е магистър по икономика. Женен е и има 1 син. Роден е на 16 април 1969 във Виена. Завършил е университета във Виена, специалност икономика. От 2 декември 2008 г. е държавен секретар във Федералното министерство на финансите на Австрия. Преди това е заемал редица длъжности във висшия държавен апарат на Австрия -  държавен секретар във Федералното министерство за обществената администрация и административната реформа, председател на комисията по външни работи на австрийския Национален съвет и др.

Бил е член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, на Комитета на регионите в ЕС. Андреас Шидер  е член на Социалдемократическата партия в Австрия. Той е и председател на комисията по икономика и финанси в Партията на европейските социалисти /ПЕС/.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега