Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Властите откриха и иззеха 2 029 литра нелегален алкохол по морето за два дни

Властите откриха и иззеха 2 029 литра нелегален алкохол по морето за два дни

Нелегалните напитки са открити в Китен, в Слънчев бряг и Варненаска област, информират от Агенция "Митници".

Митнически служители откриха и иззеха 2 029 литра алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, по Черноморието само в рамките на два дни. Нелегалните напитки са открити в Китен, в Слънчев бряг и Варненаска област, информират от Агенция "Митници".

Масовите проверки срещу нелегалните спиртни напитки и тютюневи изделия по морето продължава. В края на миналата седмица са задържани 1 506 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, 323 литра течност с характеристики на вино и 200 литра с характеристики на бира при извършени три отделни проверки - в хотел в град Китен, в хотелски комплекс в курорта Слънчев бряг и в частен имот на територията на област Варна. Проверките са в резултат на проведени оперативно-издирвателни действия и събрана информация за нерегламентирано разпространение на алкохол в обекти през активния сезон на Черноморието.

На 19.08.2017 г. служители на митническа мобилна група /ММГ/ и  Митница Столична, съвместно със служители на Националната агенция за приходите /НАП/ извършват проверка в хотел в гр. Китен.  При проверката, в избено помещение използвано за склад, служителите откриват 1 039 литра етилов алкохол с характеристики на ракия в бидони с вместимост по 120 литра. За установения алкохол не са представени данъчни документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. От течността са взети проби за анализ, с цел точно установяване вида на стоката.

Ден по-рано на 18.08.2017 г.  същият екип извършва проверка в хотелски комплекс в курорта Слънчев бряг. В необозначено складово помещение зад централната кухня на хотелския комплекс  са  открити  17 пластмасови туби с вместимост по 19 литра всяка, пълни догоре.  8 от тубите са съдържали бледожълтеникава течност с мирис на вино с общо количество 152 литра, а останалите 9 туби - червеникава течност с мирис на вино с общо количество 171 литра. В същото помещение са установени и 4 метални съда /кега/ с вместимост по 50 литра. Те са били пълни догоре и с поставени пластмасови фабрични капачки. Съдържането им е общо 200 литра бира. За установените наличности алкохол не са представени данъчни документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Също на 18.08.2017 г. в резултат на проведени оперативно-издирвателни действия и събрана информация за нерегламентирано предлагане на алкохол в хотели и заведения в морските курорти,  екип на митническа мобилна група е извършил проверка в имот в с. Господиново, общ. Бяла, област Варна. На територията на имота е регистриран специализиран малък обект за дестилация  /СМОД/ с два съда за изваряване на ракия  с вместимост по 250 литра. При проверката, в гаражно помещение към имота са открити четири съда с етилов алкохол с характеристики на ракия. Общото количество е  467 литра, за които не са представени документи по смисъла  на Закона за акцизите и данъчните складове, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. Взети са проби от задържания етилов алкохол. След излизане на лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега