Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Внимавайте! Морето е бурно, взема жертви

Внимавайте! Морето е бурно, взема жертви

Бурното вълнение и опасното течение по родното Черноморие, започнали преди дни, взеха поредните си жертви. "Бурното море е обичайно за август. Започва да духа вятъра "мелтем". Вчера, доколкото имам информация, вълните са достигали до 5-6 бала, което ги прави изключително опасни за къпане и плуване", обясни Антон Налбантов, директор на Водноспасителната служба на БЧК, пред "Фокус".

Бурното вълнение и опасното течение по родното Черноморие, започнали преди дни, взеха поредните си жертви. "Бурното море е обичайно за август. Започва да духа вятъра "мелтем". Вчера, доколкото имам информация, вълните са достигали до 5-6 бала, което ги прави изключително опасни за къпане и плуване", обясни Антон Налбантов, директор на Водноспасителната служба на БЧК, пред "Фокус".

Въпреки предупредителните флагове, плажуващите влизат в опасните води, от които за съжаление, не всеки успява да излезе. Днес статистистиката е наситено черна. Телата на три деца, на възраст между 12-15 години, са  открити край Дуранкулак. Четирите момчета са се къпали в бурното море край неохраняем плаж близо до село Крапец вчера. Трите са изчезнали във вълните, а едното е успяло да изплува и е тръгнало да търси помощ, за съжаление днес телата на трите деца са били намерени. 

Само за последните дни четирима души са открити удавени в морето по Южното Черноморие . Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. На10.08.т.г. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за открито мъжкотяло на морския плаж до пост № 6 в Слънчев бряг – юг. Извършен е първоначаленоглед, като данни за насилствена смърт не са открити. Тялото е на мъж снеустановена самоличност, на видима възраст 50 – 60 години, с височина 170 см.,бяла кожа, облечен с тъмен бански, със светла къса коса, без видими белези отнаранявания, няма татуировки и отличителни белези. Вероятна причина за смърттае удавяне. Тялото е откарано в отделение „Съдебнамедицина” при УМБАЛ - Бургас за аутопсия. 

На 10.08.т.г. около20.00 ч. в Районно управление - Приморское получено съобщение за това, че в морето на плаж ММЦ в Приморско седави младеж – своевременно отзовалите са на сигнала полицаи констатирали, чеоколо 19.50 ч. в морето влязъл да плува 24-годишният С.Б., молдовски турист,пристигнал в България на 31.07.т.г. Приятелитему забелязали, че се дави, но докато се организират да му помогнал,той изчезнал от очите им. Около 20.50 ч.на около два метра във водата, полицаите забелязвалимъжкотяло,което обачe от силното вълнение итечение отново било издърпано навътре в морето. Работатапослучая продължава от служители на Районно управление – Приморско. На12.08.т.г. около 08.00 ч. тялото на С.Б. е открито и транспортирано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ - Бургас.         

На 11.08.т.г. около 18.10 ч. в Районно управление- Приморско е получено съобщение за инцидент в близост до пост № 4 на Южнияплаж в Приморско, при който в морето се удавил 27 годишния П.Н. от Пловдив.Констатирано е, че при бурно море, водните спасители забелязали в морето двамадавещи се, като предприели действия по спасяването им. Успяли да извадят единиямъж, но втория е завлечен от мъртвото вълнение навътре в морето. Установено е,че спасен е 27 годишния Ц.Н. от Пловдив, а брат му – близнак П.Н. е завлечен отбурното море, което около 19.35 ч. изхвърлило тялото му на около 300-400 м. отмястото, където влязъл да плува. Трупът на П.Н. е изпратен за аутопсия вотделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ - Бургас.

На 12.08.т.г. около 04.25 ч. в ПетоРайонно управление – Бургас е получено съобщение за труп на мъж, открит наплажната ивица на Северния бургаски плаж до пост № 1, между дискотека „СаксаБийч” и дискотека „Феймъс” – извършен е първоначален оглед, при който еустановено, че тялото е на мъж с неустановена самоличност на видима възраст между50 – 55 години, среден на ръст, с нормално телосложение, бяла брада оформена,като катинарче, бяла коса и челно оплешивяване. Трупът е бил гол, съсзапретната до раменете карирана риза с къс ръкав на каре. На дясната му ръканад китката е имало татуировка, изобразяваща „Котва“, а под нея надпис „SOS”. Налявата ръка над китката е имал татуировка, изобразяваща „Рицар”. При огледавидими следи от насилие по трупа не са установени. Вероятно същият е починалвследствие удавяне. Тялото на мъжа е транспортирано в отделение „Съдебнамедицина” при УМБАЛ - Бургас за аутопсия. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега