Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Внимание! Източват банковите карти по нов начин

Внимание! Източват банковите карти по нов начин

В края на годината, когато започва „голямото Коледно пазаруване“, рязко се увеличават и опитите за измами и източване на банковите карти. Тази година крадците отново атакуват банкоматите с още по-изобретателни устройства, съобщава Нова телевизия.

В края нагодината, когато започва „голямото Коледно пазаруване“, рязко се увеличават иопитите за измами и източване на банковите карти. Тази година крадците отновоатакуват банкоматите с още по-изобретателни устройства, съобщава Нова телевизия.Микрокамерите отново са на практика незабележими поради особено малките си размери,но мястото на за монтирането им е променено, така че да обхващат пълнатаинформация както от магнитната лента на картата, така и ПИН-кода.

Скимиращитеустройства действат изключително бързо – нужни са не повече от 30 секунди за извличанена цялата информация, необходима на измамниците, за да получат достъп досметките ни. Самите микрокамери пък се поставят лесно и са трудно забележими.Въпреки това, добре е преди да поставим картата си в банкомата, добре даогледаме панелите на устройството. Друг начин да защитим парите си е плътно даприкриваме клавиатурата с ръка, когато набираме ПИН-кода си.

Специалистите отМВР предупреждават, че най-чест обект на банкоматни измами са устройствата в МОЛ-оветеи по-големите търговски обекти, където струпването на клиенти е най-голямо.Освен това, напомнят от полицията, не бива да забравяме, че информацията заПИН-кода към сметката ни трябва да държим на отделно място от самата банковакарта. А най-добре е да запомним кода си за достъп и да не носим в себе си тазиинформация черно на бяло.

Ако все пакстанете жертва на подобна измама, веднага щом установите неправомерно движениепо сметката си, трябва да се обадите в банката, за да блокират картата, а следтова и в полицията. Така специалистите ще могат да проследят своевременно източникана движение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега