Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Водата ни е с много лошо качество според една трета от българите

Водата ни е с много лошо качество според една трета от българите

35% от сънародниците ни смятат, че водата ни не е годна за употреба. Това показват последните проучвания, информират от bTV. Правителството предлага стратегия за решаване на проблемите във водния сектор и за справяне с безводието в следващите 10 години.

35% отсънародниците ни смятат, че водата ни не е годна за употреба. Това показват последнитепроучвания, информират от bTV. Правителството предлага стратегия за решаване на проблемите въвводния сектор и за справяне с безводието в следващите 10 години.

"За първипът от 20 години започваме да изграждаме язовири в някои населени места - товае язовир Луда Яна, язовир Пловдивци, проектираме един малък язовир, но многоважен за района - Нейковци за Трявна, рехабилитация на язовир Студена",посочи Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие.

Освенизграждането на нови язовири, в стратегията са превидени и инвестиции в размерна 12 млрд. лв, които ще бъдат вложени в изграждане на нови системи наводопроводната мрежа и рехабилитация на съществуващите такива. Целта е, до 2013г. загубата на вода да се намали с 2/3. За момента между 60 и 80% от питейнатавода се губи по мрежата, кото може да доведе до безводие през следващотодесетилетие.

Предстои и поетапно вдигане на цената с по няколко стотинки на година, така че през2024-та да стане близо 4 лева за кубик.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега