Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Воден проект за близо 507 млн. лв. ще стартира в област Бургас

Воден проект за близо 507 млн. лв. ще стартира в област Бургас

Мащабен проект на ВиК-Бургас ще се реализира в областта. Стойността му е близо 507 млн. лв., а финансирането е от ОП „Околна среда 2014-2020“. Предвижда се реконструкция на 4 пречиствателни станции за отпадъчни води в агломерациите Бургас, Лозенец, Обзор и Царево и изграждане на 2 нови – за Карнобат и Свети Влас. Това стана ясно по време на Гражданския диалог „Европа в нашия дом“ на тема регионално развитие, който се проведе в Експозиционен център „Флора“ с участието на зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков.

Мащабенпроект на ВиК-Бургас ще се реализира в областта. Стойността му е близо 507 млн.лв., а финансирането е от ОП „Околна среда 2014-2020“. Предвижда сереконструкция на 4 пречиствателни станции за отпадъчни води в агломерациитеБургас, Лозенец, Обзор и Царево и изграждане на 2 нови – за Карнобат и СветиВлас. Това стана ясно по време на Гражданския диалог „Европа в нашия дом“ натема регионално развитие, който се проведе в Експозиционен център „Флора“ сучастието на зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков. 

На събитието присъстваха още кметовете на общините вобластта и общински съветници, Модератор на събитието бе бургаският депутат Ивелина Василева. Тякоментира, че развитието на област Бургас не е възможно без добротовзаимодействие между централната администрация и местната власт. „Добритеполитики носят полза на гражданите. Всички аспекти от дейността на МРРБ,свързани с инфраструктурата, попадат във фокуса на Гражданския диалог. Тя еосновата за изграждането на модерни градове и населени места, добри условия за живот,привличане на инвестиции и бизнес. През последните 12 години голяма част отсредствата за инфраструктура бяха по програмите за Европейска солидарност.Националните политики също имат своето място. Бургас е водеща община по бройсанирани сгради - 205 от общо 1669 за страната“, заяви Василева.

КметътНиколов сподели, че в обновените блокове живеят близо 40 хил. души. „Анкетите отчитат,че няма семейство без спестени средства за отопление. Ползите са големи, всекиден представители на сдружения с минали процедури, търсят съдействие щепродължи ли програмата“, коментира кметът. В очакване да стартират дейности посаниране са още 143 от многофамилните сгради в Бургас, а от еднофамилните - 192сгради.“, поясни кметът.

Всички присъстващи бяха категорични, че програмататрябва да продължи. Работи се по механизъм с подсилен мониторинг и уточняванена финансирането.Областниятуправител Вълко Чолаков допълни, че като представител на държавата отчитауспешното прилагане на Националната програма за енергийна ефективност, анай-големият позитив е, че са оправдани очакванията на гражданите.

Другважен за общината и областта проект ще стартира тази година с процедурата заинженеринг - връзката чрез северен обход на Бургас от магистрала „Тракия“ доСлънчев бряг. По време на Гражданския диалог общинските кметове и представителина различни институции зададоха въпроси, свързани с проекти за различнитенаселени места, възможности за законодателни промени, предложения за следващияпрограмен период и други.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега