Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Военни разчистват района около "Петолъчката"

Военни разчистват района около "Петолъчката"

Две групи от по 50 военнослужещи извършват оглед и маркират откритите боеприпаси в района на взривовете.

Две групи от по 50 военнослужещи извършват оглед и маркират откритите боеприпаси в района на взривовете. Миналата седмица в района избухнаха складовете за утилизация на боеприпаси край ”Петолъчката”, собственик на "Берета трейдинг" и разпръснаха снаряди в голям периметър.

Военните почистват обработваемите земеделски земи в трикилометровата зона около производствено-складовата база за боеприпаси "Стралджа – Мараш". С предимство са районите на лозовите масиви, северно от село Лозенец, и бадемовите и черешовите градини в землището на община Стралджа. До 10.00 ч. тази сутрин те прочистиха района на гробищния парк, югоизточно от село Лозенец.

Вече са разчистени и основните пътища в трикилометровата зона в района на пътния възел и зоната около помпената станция на град Стралджа. 7 артилерийски снаряда, 24 противотанкови гранати, 58 взривателя, 32 патрона и 15 броя взривни остатъци са открити вчера в района на складовата база за боеприпаси край стралджанското село Лозенец. Откритите боеприпаси са били изнесени.

Междувременно стана ясно, че семействата на тримата загинали при взривовете ще получат по 1000 лева. Решението е на Общинския съвет в Стралджа, по предложение на кмета Митко Андонов. Съветниците гласуваха предложението единодушно. Заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на Станимир Киров, чиято смърт е потвърдена след ДНК анализ .  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега