Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Военновъздушните сили на САЩ отново следят пътешествията на Дядо Коледа

Военновъздушните сили на САЩ отново следят пътешествията на Дядо Коледа

Радари, сателити, специални камери „Дядо Коледа“ и военни пилоти се грижат ежегодно за безопасността на Еленския впряг.

За 60-та година, ресурсите на американските ВВС са впрегнати в проследяването на обиколката на Добрия старец. Според официалната страница на NORAD (The North American Aerospace Defense Command), към момента Дядо Коледа е раздал повече от 6,1 млрд. подаръци. По данни от последната ни проверка, сега любимецът на децата посещава домовете на послушните малчугани в щата Колорадо.

Радари, сателити, специални камери „Дядо Коледа“ и военни пилоти се грижат ежегодно за безопасността на Еленския впряг. Проектът води началото си от далечната 1955 г. Традицията се появява инцидентно, когато рекламна кампания по погрешка пуска в медиите телефонния номер на амриканска база на ВВС, вместо на горещата линия, където децата да се свържат с Добрия старец.

За щастие, на телефона отговаря полковник Хари Шауп. Той не отказва да говори с децата, а вместо това кара подчинените си да проверяват радарите и да дават точна информация за курса на шейната на всеки обадил се малчуган. Оттогава, всяка година доброволци от NORAD и големи компании като Google, Verizon, Air Canada и други се грижат за това информацията от разознаването да достига до всяко кътче на Земята.

Преди ерата на Интернет, всяко дете можело да позвъни на горещата линия и да провери къде лети шейната на Дядо Коледа в момента. През 1997 година се появява и първият уеб сайт с постоянно обновяваща се информация за курса на Добрия старец. Тази година адресът на проекта е www.noradsanta.org и на него можете да откриете не само интерактивна карта с пътешествията на Дядо Коледа, но и игри, филмчета и подробна информация за проекта.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега