Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Военноморските ни сили търсят матроси

Военноморските ни сили търсят матроси

Военноморските сили (ВМС) търсят общо 75 матроси за попълване на състава на военните формирования, съобщи БНТ. 50 от вакантните длъжности са за поделенията във Варна, а останалите за Бургас. Желаещите да облекат военноморската униформа трябва да отговарят на изискванията от Закона за отбраната - да имат чисто съдебно минало, средно образование и добро медицинско и психологично състояние.

Военноморските сили (ВМС) търсят общо 75 матроси за попълване на състава на военните формирования, съобщи БНТ. 50 от вакантните длъжности са за поделенията във Варна, а останалите за Бургас. Желаещите да облекат военноморската униформа трябва да отговарят на изискванията от Закона за отбраната - да имат чисто съдебно минало, средно образование и добро медицинско и психологично състояние. Те ще положат и изпити по обща култура и физическа подготовка. Половината от матросите се набират за корабните поделения, които участват в операциите на НАТО и Европейския съюз, както и за военните формирования с най-висока готовност, които трябва да гарантират сигурността в Черно море.

Другата половина са за брегови поделения, където има нужда от изпълнителен състав.Сред най-атрактивните специалности са радиотелеграфисти, радиомайстор, мерач на лека картечница, електротехници и палубни моряци."Търсим също така хора, които са специализирани в използването на морското оръжие. Изключително атрактивно, според мен, е за хората, които работят с електроника, и които са оператори на системите за бойно управление на корабите, на фрегатите, на новите единици, които предлага Военноморските сили", обяснява контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили.

Според него във флота има тенденция за отлив от военната професия, като една от причините е ниското заплащане."Факт е, че има едно значително изоставане в тяхното заплащане. Като 609 лева се формира по формули, които очевидно не отговарят на поскъпването на живота - твърди Петев, който отбелязва, като положителна стъпка това, че е увеличена заплатата на военнослужещите с 10%. 

"Имало е години, когато за едно място са кандидатствали до 10 матроса. Към момента на последните изпити са малко по-малко от двама човека за едно място. Все пак мога да кажа, че в сравнение с другите въоръжени сили, имаме достатъчно кандидати за местата, които са обявени". Военноморските сили предлагат на бъдещите матроси възможност да подобрят своята квалификация чрез система от курсове. Тези, които покажат добри качества, могат да постъпят в колежа за старшини. Срокът за подаване на заявления от кандидатите изтича на 30 март.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега