Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Военноморските сили възстановиха нормалното вливане на р. Велека в морето

Военноморските сили възстановиха нормалното вливане на р. Велека в морето

Чрез общо 15 контролирани взрива през пясъчната коса е прокаран 90 метра канал и е възстановено нормалното вливане на реката в морето.

След сигнал от кмета на Царево до областнияуправител Вълчо Чолаков бяха предприети незабавни действия за предотвратяванезаливането на пътя, свързващ селищата Синеморец и Резово с общинския град. С навременните съвместни действия на общинските и държавни органи  е предотвратена възможността реката да залее пътя и да откъсне няколко населени места от нормалния начин на живот.

В резултат на падналите валежи, обилното снеготопенеи силното морско вълнение, устието на р. Велека се запушва с пясъчна коса,височината на която прехвърля два метра. Същевременно нивото на реката  сепокачва до нива застрашаващи близкия до района път.

След изпратено искане от областния управител доВоенноморските сили, групата за разузнаване, извличане,транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от Флотилия бойни испомагателни кораби с ръководител майор Йордан Тодоров, извършва разузнаване наустието на река Велека в близост до с. Синеморец.

Констатира се невъзможностза отстраняване на пясъчната коса с автотракторна техника, което налага специалиститеда прибегнат до взривяване на участък от пясъчната коса, свързващ река Велека сЧерно море.

Чрез общо 15 контролирани взрива през пясъчната коса е прокаран 90 метра канал и е възстановено нормалното вливане на реката в морето.

"Благодаря на всички, които участваха в акцията ибързо овладяха задаващото се бедствие. Избегнахме ситуация, която можешедопълнително да усложни обстановката в област Бургас при прогнозата за сняг исилен вятър, които очакваме", коментира областният управител Вълчо Чолаков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега