Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Военовъздушните сили на САЩ отново следят пътешествията на Дядо Коледа

Военовъздушните сили на САЩ отново следят пътешествията на Дядо Коледа

За 59-та година, ресурсите на американските ВВС са впрегнати в проследяването на обиколката на Добрия старец. Според официалната страница на NORAD (The North American Aerospace Defense Command), към момента Дядо Коледа е раздал повече от 6 млрд. подаръци. По данни от последната ни проверка, сега любимецът на децата посещава домовете на послушните малчугани в Южните щати.

За 59-та година,ресурсите на американските ВВС са впрегнати в проследяването на обиколката наДобрия старец. Според официалната страница на NORAD (The North American Aerospace DefenseCommand), към момента Дядо Коледа ераздал повече от 6 млрд. подаръци. По данни от последната ни проверка, сега любимецът на децата посещавадомовете на послушните малчугани в Южните щати.

Радари, сателити,специални камери „Дядо Коледа“ и военни пилоти се грижат ежегодно забезопасността на Еленския впряг. Проектът води началото си от далечната 1955 г.Традицията се появява инцидентно, когато рекламна кампания по погрешка пуска вмедиите телефонния номер на амриканска база на ВВС, вместо на горещата линия,където децата да се свържат с Добрия старец.

За щастие, нателефона отговаря полковник Хари Шауп. Той не отказва да говори с децата, авместо това кара подчинените си да проверяват радарите и да дават точнаинформация за курса на шейната на всеки обадил се малчуган. Оттогава, всякагодина доброволци от NORAD иголеми компании като Google, Verizon, Air Canada и други се грижат за товаинформацията от разознаването да достига до всяко кътче на Земята.

Преди ерата наИнтернет, всяко дете можело да позвъни на горещата линия и да провери къде летишейната на Дядо Коледа в момента. През 1997 година се появява и първият уебсайт с постоянно обновяваща се информация за курса на Добрия старец. Тазигодина адресът на проекта е www.noradsanta.org и на него можете да откриете не самоинтерактивна карта с пътешествията на Дядо Коледа, но и игри, филмчета иподробна информация за проекта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега