Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Временно ограничават движението на камиони над 12 т в четвъртък

Временно ограничават движението на камиони над 12 т в четвъртък

Утре e последният работен ден преди Великденските празници и хиляди нашенци ще се отправят отново на път.

Утре e последният работен ден преди Великденските празници и хиляди нашенци ще се отправят отново на път. За да осигури нормално пътуване на водачите, Агенция "Пътна инфраструктура" ще наложи традиционното временно ограничение на движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона.

Те няма да могат да използват автомагистралите и най-натоварените пътни направления в часовете между 16:00 и 20:00, когато се очаква трафикът да бъде най-интензивен. Ограничението ще важи за следните участъци от републиканската пътна мрежа: 

- Автомагистралите;

- път I-1 Видин – Ботевград;

- път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

- път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

- път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път София;

- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

- път II-86 Пловдив - Смолян;

- път II-99 Бургас - Царево.

Движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 17 април /понеделник/, от 14 ч. до 20 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре, 13 април, от 12 ч. до 20 ч., както и от 8 ч. до 14 ч. на 14 април, ще има две ленти за излизащите от София на път I-1 (Е-79). Реверсивното движение ще бъде въведено през светлата част от денонощието и при благоприятни атмосферни условия от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция „Петрол“). На 17 април (понеделник) от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Поради продължаващите строително–ремонтни дейности на банкета между км 9 и км 10 на автомагистрала „Люлин“, движението в посока София ще се осъществява в две ленти.

Всички тунели на автомагистралите са измити и почистени преди началото на Великденските празници. Ремонтите по основните направления е планирано да приключат преди дните на очаквания интензивен трафик.

Преди и по време на почивните дни няма да има промяна във временната организация на движение в тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ на АМ „Хемус“. Трафикът на всички моторни превозни средства ще се осъществява, както и досега - двупосочно в лявата тръба на съоръженията, в посока София. Ремонтът на десните тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ е планирано да завърши до края на месец юни.

Шофьорите могат да използват и алтернативния маршрут по път I-1 София – Ботевград. В участъка от км 189 до км 215 приключиха ремонтните дейности по пътното платно. Поставени са нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега