Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Временно ограничават движението на камиони над 12 т. днес следобед

Временно ограничават движението на камиони над 12 т. днес следобед

В последния от четирите почивни дни за Деня на Независимостта временно ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Забраната важи за днес следобeд, между 14 и 20 часа, информират от АПИ.

В последния от четирите почивни дни за Деня на Независимостта временно ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Забраната важи за днес следобeд, между 14 и 20 часа, информират от АПИ.

Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване. Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

- Автомагистралите;
- път I-1 Видин - Ботевград;
- път I-1 Благоевград - ГКПП „Кулата“;
- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
- път I-5 Русе - Велико Търново;
- път I-8 ГКПП „Калотина“ - ГКПП „Капитан Андреево“;
- път I-9 Дуранкулак - Варна - Бургас;
- път II-18 Околовръстен път София;
- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
- път II-86 Пловдив - Смолян;
- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес на път I-1 (Е-79) ще се обособят две ленти в посока София, за времето от 10:00 ч. до 16:30 ч.По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Временната организация ще е от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

На виадукт „Елешница“ при 15-ти километър на АМ „Хемус“ - в момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се прехвърля в платното за София. Днес от 10:00 ч. се обособяват две ленти за пътуващите към София и една лента за посока Варна до 10:00 ч. на 26 септември /понеделник/.

Извършват се ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонта на тунел „Витиня“ от София за Ботевград е път I-1 от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. Този маршрут е с 2 км по-дълъг и с около 7-10 минути по-бавен. Той обаче може да се окаже и по-бърз. Сравнение: по АМ „Хемус“ са 22 км, минават се за около 17 минути. Алтернативното трасе – 22 км, за около 24 минути.

Поради ремонтни дейности на виадуктите при км 41+160 и км 41+400, преди тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ движението се осъществява двупосочно в платното за София.  Днес от 10 ч. до 10 ч. на 26 септември /понеделник/ ще се обособят две ленти за движение в посока София и една лента в посока Варна.

При изхода на София се извършва ремонт на пътен надлез „Яна“ над АМ „Хемус. От 18 ч. вчера до 10 ч. на 26 септември /понеделник/ движението по АМ „Хемус“ ще се извършва без затруднение по двете пътни платна.  След 10 ч. на 26 септември /понеделник/ ще бъде затворено за движение платното в посока Варна и трафикът ще се прехвърли двупосочно в платното за София.

Припомняме на водачите, че се извършва ремонт на пътни връзки и съоръжения при км 126+270 на пътен възел „Север“ на АМ „Тракия“ при пресичането с път II-64 Пловдив-Карлово и на моста над р. Пясъчник при км 127+047. Ограничено е движението по платното за Бургас от км 126 до км 127 на АМ „Тракия“, като движението е пренасочено двупосочно в платното за София. На пътния възел е спряно движението по пътните връзки  Карлово – Бургас и София – Пловдив, като е осигурено преминаването по останалите отбивки. Пътуващите от Карлово до Бургас е необходимо да продължат по път ІІ-64 до началото на гр. Пловдив, където трябва да направят обратен завой и да се качат на магистралата по пътната връзка в посока Пловдив-Бургас. Пътуващите за Пловдив могат са използват пътен възел „Запад” при км 119 и при пътен възел „Изток” при км 133.

Поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при км 15+940 и км 20+840 в платното за София на АМ „Тракия“ движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. Днес от 10 ч. до 10 ч. на 26 септември /понеделник/ ще се обособят две ленти за движение в посока София и една лента в посока Бургас.

Припомняме, че е ограничено движението в платното за Бургас в участъка от км 134+196 до км 139+823 на АМ „Тракия“, поради ремонт на моста над р. Стряма при км 136+950, като движението се извършва двупосочно в платното за София.

За улеснение на трафика днес се спира обрушването на откосите на път I-1 София-Кулата при Кресненското дефиле.

На път II-86 Асеновград-Смолян няма да се спира монтажът на мрежи. На местата където се извършват ремонтни дейности ще има сигналисти, които ще пропускат движението. Напомняме, че движението през първият тунел между Асеновград и Бачково /при км 32+423/ се регулира със светофарна уредба.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега