Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти

Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти

Така например по време на откритото наблюдение на 18 юни, паркинг отчита с 1200% повече оборот, отколкото седмица по-рано. Тогава са издадени касови бележки само на 13 клиента на съоръжението.

Питейните заведения, нощни клубове, кафенета ипаркинги на територията на Слънчев бряг масово не отчитат оборотите си. Товапоказват данните от проверките на НАП в курортния комплекс през изминалияуикенд. Така например по време на откритото наблюдение на 18 юни, паркинг отчитас 1200% повече оборот, отколкото седмица по-рано. Тогава са издадени касовибележки само на 13 клиента на съоръжението.

Непо-различна е ситуацията и с нощните заведения на територията на известниякурорт. Дискотека, част от популярна верига, регистрира оборот от 32 000 внощта, в която инспекторите на НАП следят издаването на фискални бонове.Седмица по-рано същият клуб е отчел три пъти по-нисък оборот. Друго нощно заведениеотчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-ранои 9 пъти по-високи от тези, регистрирани година по-рано, в събота, на 13 юни2015 г.

Повреме на наблюденията при почти всички заведения в Слънчев бряг данъчнитеотчитат значително покачване на оборотите, когато следят за издаването нафискални бонове. На собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизиикато физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целиятуристически сезон, допълват от НАП.

Общоза трите дни на интензивни проверки на територията на Слънчев бряг (от 17 до 19юни) данъчните са проверили близо 300 обекта. Присъствието на инспектори наприходната агенция ще продължи до края на сезона по цялото Черноморие.

Повреме на проверките данъчните използват разнообразни методи за контрол, средкоито покупки на принципа на тайния клиент, стотици обекти са поставени подпряко физическо наблюдение, а оборотите на хиляди други се следят в реалновреме чрез дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера наНАП.

ОтНАП напомнят на гражданите, че могат да подават сигнали за търговци, коитоукриват оборот или не издават касови бележки на телефон 0700 18 700.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега