Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въздействащи слова поставиха началото на "Яворови дни 2016"

Въздействащи слова поставиха началото на "Яворови дни 2016"

„Яворов е един от нас, а Поморие е неговото вдъхновение, за това вече толкова години градът ни тачи поета и съхранява традицията „Яворови дни”. За 58-ми път на това място, ние, поморийци и гостите на града, отдаваме заслужено уважение към един велик творец. Радвам се, че успяваме заедно да поддържаме огъня на тези празници жив”, с тези думи кметът Иван Алексиев откри тазгодишното издание на „Яворови дни 2016”.

„Яворов е един от нас,а Поморие е неговото вдъхновение, за това вече толкова години градът ни тачипоета и съхранява традицията „Яворови дни”. За 58-ми път на това място, ние,поморийци и гостите на града, отдаваме заслужено уважение към един великтворец. Радвам се, че успяваме заедно да поддържаме огъня на тези празници жив”,с тези думи кметът Иван Алексиев откри тазгодишното издание на „Яворови дни2016”. Официалното откриванесе състоя вчера, от 20.00 часа при паметника на поета, но програмата започначасове по-рано със заупокойна молитва в храм „Свето Рождество Богородично” ирецитал по текст на преподавателя Мариана Маринова.

Въздействащите слова заживота и творчеството на Яворов прозвучаха пред тринадесетте скали, гравирани снеговите стихове и разположени сякаш по стъпките на поета, по протежението наедноименната крайбрежна алея. Владимир Зарев – писател и главен редакторна списание „Съвременник” също изнесе слово по случая.Събитието бе уважено иот присъствието на кмета на община Чирпан Кичка Петкова, заместник –кметовете Анита Кондарева и Стайко Генов, проф. Цветан Ракьовски – Югозападенуниверситет „Неофит Рилски”, проф. Димитър Михайлов - Великотърновскиуниверситет „Св. Св. Кирил и Методий”, поетесата Мирела Иванова – директор намузей „Иван Вазов”, режисьора Павел Павлов и актрисата Мария Статулова. 

„Искам да ви благодаря от сърце за това, че всякагодина сме заедно, всички ние, които се възхищаваме и живеем с духа на поета”,каза кметът на община Чирпан и добави „Колко от вас знаят, че Яворовите дни вПоморие датират преди тези, чествани в Чирпан? Този факт идва да покаже, че всърцата на поморийци Яворов отдавна живее и е жив толкова много години”.Честването на „Яворовидни 2016” ще продължи три дни, като днес вече се състоя първи етап оттрадиционния Национален рецитал-конкурс. 

Програматапродължава от 18.30 часа в залата на НЧ „Просвета 1888” с литературнадискусия „Пейо Яворов и кръгът „Мисъл” и представяне на книгата „Яворов идругите”. Кулминация на вечерта ще бъде концертът в лятното кино, където от21.00 часа жители и гости на Поморие ще могат да чуят изпълненията на ТеодосийСпасов Джаз Трио.Заповядайте, входът есвободен!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега