Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Възстановяват оригиналната фасада на Филхармонията от началото на миналия век

Възстановяват оригиналната фасада на Филхармонията от началото на миналия век

Ще бъде трансформиран и интериорът, както и сцената, с цел подобряване на акустиката.

Оригиналната фасада  на Концертна зала "Проф. Иван Вульпе" от 1913 г. ще бъде възстановена след мащабната реконструкция на сградата, чийто старт предстои. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Проектът е съгласуван с Министерството на културата, като се очаква до края на месец март да бъде избран изпълнител.

Ремонтът предвижда да бъдат възстановени прозорците на сградата към пл. "Св. Св. Кирил и Методий", както е било в началото на миналия век. След реконструкция през 1967-68 г. те са били затворени и сградата губи лицето си към площада. Освен че ще възвърне стария си облик, концертната зала ще бъде с променени, но по-функционални и естетически решения на вътрешните пространства.

Ремонтът  на старата сграда бе наложителен, тъй като тя бе амортизирана и потенциално опасна. През 2013 г. бе направен доклад по повод пукнатини в основни конструктивни елементи. Освен тях, в сградата са установени и редица течове от покрива, нарушена цялост на подовите настилки и лицеви материали.

Проектът включва не само промени по фасадата, но и топлоизолиране на всички стени и покрива, подмяна на дограмата и мазилките и реконструкция на корнизите. Освен обновяване на екстериора, ще бъде променен и модернизиран и интериорът, като се предвижда продължаване на централното стълбище от фоайето до подпокривния етаж, обновяване на зрителната зала и осигуряване на условия за достъпна среда, оформяне на допълнителна  малка репетиционна, кабинети, съблекални и ново помещение за озвучаване  и осветление под балкона на сградата. 

Ще бъде трансформирана и сцената, с цел подобряване на акустиката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега