Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въпреки дъжда, 70 души се включиха в полумаратона "Атанасовско езеро"

Въпреки дъжда, 70 души се включиха в полумаратона "Атанасовско езеро"

Дъждът и ниските температури не уплашиха 70-те участници, които се включиха в полумаратона, посветен на имения ден на Атанасовското езеро. В мрачната неделна утрин за участие се записаха 42 бегача на дистанция 20 км, 21 за дистанция 8 км и само 7 велосипедиста. Имаше участници от Бургас, София, Варна, Добрич, Сливен, Поморие, Царево и Обзор.

Дъждът и ниските температури не уплашиха 70-те участници, които се включиха в полумаратона, посветен на имения ден на Атанасовското езеро. В мрачната неделна утрин за участие се записаха 42 бегача на дистанция 20 км, 21за дистанция 8 км и само 7 велосипедиста. Имаше участници от Бургас, София, Варна, Добрич, Сливен, Поморие, Царево и Обзор.

Стартът бе даден в 10.30 часа, като първи потеглиха колоездачите. Тогава стартира и пешеходния тур до езерото с водач от проект „Солта на живота“, за който също се намериха смелчаци, които не се уплашиха от дъжда. За гостите и финиширалите участници имаше презентация за лагуната Атанасовско езеро в зала „Петя Дубарова“ в 11.30 часа.

Маратонците преминаха по Дяволското надолнище, по крайбрежната велоалея на Морскатаградина до басейните с луга в Солниците (и обратно за 8 км), до северната частна Атанасовско езеро (близо до шлюза на преливника) и завършиха обратно край КЦ „Морскоказино“.

Всички участници финишираха успешно, като дистанцията от 8 км бе преодоляна за 30 мин, колоезденето (20 км) за 50 мин., а бягането 20 км за 1 час и 15 минути.

Всички участници получиха грамота, бъф заглава и материали за езерото. Победителите до 3-то място при мъжете и женитеполучиха медали и предметни награди от спонсорите на събитието. Отличия получиха най-младият участник -  12-годишният Кристиян Балкански, както и най-опитният матаронец - 73-годишният Коста Янков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега