Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въртележка от емигрантски емоции в постановката "Merry-Go-Round"

Въртележка от емигрантски емоции в постановката "Merry-Go-Round"

През юни бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се впуснат във въртележка от емигрантски емоции в постановката "Merry-Go-Round".

През юни бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се впуснат във въртележка от емигрантски емоции в постановката "Merry-Go-Round". Проектът е, така да се каже, "работа в процес". Премиерата на Версия 2014-BG-DE се състояпрез ноември 2014 г. в Театрална работилница „Сфумато”. След товапредставлението се игра в Кьолн и Берлин. Новата Версия 2015-BG-DE, която щебъде показана във Варна и Бургас, е разработена през последните две седмици.

Централно място вкомпозицията на спектакъла заема въртележката. На нея се завъртат съдбите наЕлена, Рут, Стефан и Борис – четирима съвременни персонажи, извлечени отбиографиите на хора от България и Германия, които екипът е интервюирал запроекта. Основните теми са миграцията и причините, които подтикват хората да напуснат родината.

Влиянието на политиката върху формирането на идентичността се отразява в биографиите на героите. Всеки от тях има своите желания и идеи за живота си, но те отново и отново биват прекъсвани от световните събития. Пиесата засяга и темата за насилието и неговите проявления, както и за вината и опитите за помирение. 

"Merry-Go-Round" разказваобърканите истории и взаимоотношения на двете европейски държави и технитеграждани, които не се познават добре. Хора, формирани от войната, бягството иизгнанието, от времето на Студената война и еуфорията от промените. 25 годинислед отварянето на Изтока представлението създава една европейска картина,използвайки Германия и България като пример.

Ролите на главните действащи лица са поверени на МилаБанчева, Мария Фауст, Оливър Шнелкер, Владислав Виолинов, Сибин Василев. Артистични ръководители са Карин Фромхаген, Рози Улрих, а режисьор и сценарист е Рози Улрих. Преводът е на Силвия Петрова. Продуукцията е на „theater-51grad”, „SubHumanTheatre” и „intakte.V.” Колаборация с Театрална работилница „Сфумато“ и „Freihandelszone”. С подкрепата на Федералното Министерство на външните работи, Фондация „Mercator”, Министерството на семейството, децата, младежта, културата и спорта на провинция Северен Рейн –Вестфалия, Отдел „Култура” на Община Кьолн, Фонд „Сценични изкуства“.

В Бургас постановката ще бъде представена на 6-и юни, от 19 часа, на сцената на ДТ "Адриана Будевска". Билети можете да намерите на касата на театъра и на тел. 0894/898-098.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега