Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГДБОП неутрализира престъпна група за производство и продажба на оръжие

ГДБОП неутрализира престъпна група за производство и продажба на оръжие

Задържани са шестима души, единият от които - служител в завод „Арсенал“.

ГДБОП неутрализира престъпна група за производство и продажба на оръжие. Задържани са шестима души, единият от които - служител в завод „Арсенал“. Всички арестувани имат криминални регистрации за различни престъпни деяния, посочват от пресцентъра на МВР.

Спецоперацията е реализирана в последния ден на месец март, в Казанлък. Разследването по случая обаче е започнало още в края на август миналата година по сигнал. Това посочи зам.-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев. По думите му, няма данни за съпричастност на членовете на групата към терористични организации.

От жилищата на заловените членове са иззети седем автомата, пистолет „Макаров“,  картечен автомат, ловни пушки, боеприпаси и множество части за карабини, допълни прокурор Димитър Петров, изпълняващ функцията ръководител на Специализираната прокуратура.

Той обясни и схемата, по която групата е работила - служителят на завода е изнасял частите за оръжието. При поръчката се е заплащало предварително, след това то е било сглобявано. Автоматите са били със заглушители и са търсени предимно от бракониери, занимаващи се с незаконен лов на територията на общината.

Няма данни за износ на намереното оръжие, разпространявало се е предимно на територията на Казанлък. Прокурор Петров допълни, че въпреки правените проверки от служба „КОС“, се касае за ниско ниво на контрол в завода.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега