Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГДБОП предупреждава: Хакери разпространяват вируси от името на кредитна фирма

ГДБОП предупреждава: Хакери разпространяват вируси от името на кредитна фирма

Подателят апелира клиента да разпечата приложения файл, който обаче съдържа зловреден софтуер, предават от пресцентъра на МВР.

ГДБОП предупреждава за нова онлайн схема. Хакери разпространяват вируси от името на кредитна фирма. В имейла се посочва, че потребителят е просрочил плащането на задължение към компанията. Подателят апелира клиента да разпечата приложения файл, който обаче съдържа зловреден софтуер, предават от пресцентъра на МВР.

По данни на сектор "Киберпрестъпност" при ГДБОП-МВР, файлът компрометира компютърната конфигурация на потребителя, като извлича неправомерно лични данни, пароли за социални мрежи, пощенски кутии, банкови ресурси и други. Така заразения компютър е възможно да бъде използван от компютърните престъпници и за редица множество други кибер атаки – разпращане на нови фишинг мейли и DDoS мрежови атаки.

Не е извършена хакерска атака към кредиторската фирма и тяхната база данни, посочват от МВР. Самата фирма не стои зад разпращането на тези съобщенията. Хакерите използват неправомерно името на компанията, за да заблудят получателите.

В първите часове на СПАМ кампанията едва три антивирусни продукта са реагирали на компютърния вирус, но след предприети действия от ГДБОП-МВР е значително увеличено количеството им. Експертите са осъществили контакт с кредиторската фирма и доставчици на електронни пощенски услуги в страната, с цел установяване източника на кибер атаката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега