Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГДБОП разби група, занимавала се с търговия на оръжия на черния пазар

ГДБОП разби група, занимавала се с търговия на оръжия на черния пазар

При спецоперация, проведена на 1-ви февруари, са задържани седем души.

ГДБОП неутрализира престъпна група, занимавала се с преработка на оръжия в огнестрелни и продажбата им на черния пазар. При спецоперация, проведена на 1-ви февруари, са задържани седем души.

По първоначални данни, участниците са се занимавали с престъпната дейност от май 2017 г. Единият от тях - притежател на оръжеен магазин в София и на лиценз за търговия, е снабдявал групата с обезопасени и повредени оръжия. Те били превръщани в бойни в специално оборудвана за целта работилница в жилищен блок в София, чийто собственик притежавал законно удостоверение за ремонт на оръжия. Така преработените за стрелба пистолети и автомати били пласирани на черния пазар.

Като допълнителен параван за незаконната дейност на групата служело и това, че и седмината участници имали разрешения за носене на огнестрелно оръжие, повечето от тях били регистрирани и като колекционери на оръжия.

В рамките на операцията са извършени претърсвания на адреси и автомобили, собственост и ползвани от задържаните. В жилищата на трима от тях са намерени огромен брой пистолети от различни марки, пушки, автомати „Калашников“, боеприпаси, тротилови пресовки.

Голямо количество автомати, пистолети, патрони, както и бойни гранати, са открити в помещение, в което е работел друг участник групата. В багажника на колата на притежателя на оръжейния магазин са намерени и иззети 250 патрона. Единствено у един от участниците не са открити оръжия, боеприпаси или взривни материали.

След 24-часовото им задържане Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седмината и удължи мярката им за задържане до 72 часа, последва и искане до Специализирания наказателен съд за налагане мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега