Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГДБОП удари престъпна група за трафик на мигранти и проститутки

ГДБОП удари престъпна група за трафик на мигранти и проститутки

Задържани са 10 мъже, разследват ги и за палежи.

ГДБОП удари престъпна група за трафик на мигранти и проститутки при спецоперация, реализирана на територията на Видин. Разследва се и информация за палежи.

Подробности по реализацията дадоха ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров, директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, наблюдаващият прокурор Камен Господинов и началникът на отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП комисар Илия Делчев. 

Според разследващите, групата е действала в цялата страна. По следите й се работи от началото на годината, когато видинските власти разкрили и предотвратили план за запалването на полицейското управление в града. По думите на гл. комисар Спиридонов, в хода на извършените оперативни действия е установено, че участниците в престъпната схема  са конспиративни и предпазливи, както и че развиват още куп други престъпни дейности, освен трафик на мигранти. 

Вчера в ГДБОП е получена информация, че планират прекарване на мигранти от София през Видин с лодка през Дунав - собственост на лидера на групата и със специално изпълнение, до румънския бряг. След координация с видинските колеги деветимата  мигранти - трима мъже, три жени и три деца, превозвани в миниван, са задържани на първия тунел на магистрала Хемус.

В хода на действията е установена и другата част от престъпната група, която е очаквала чужденците на остров в река Дунав в български териториални води. Независимо от опита им да избягат, осмината членове на престъпната схема – всички те български граждани, са задържани благодарение и на подкрепата на служители от ГД „Гранична полиция“ и отряд „Кобра“-СДВР.

Според Спиридонов, групата е имала логистична подкрепа, включително от хора от МВР. Директорът на ГДБОП уточни, че в тази връзка тече и допълнително разследване.  Той допълни, че лидерът на групата  е осъждан за убийство и има излежана присъда от 10 години. Сред членовете има и други хора с присъди, повечето са криминално проявени за кражби, грабежи, палежи.

Наблюдаващият делото прокурор Камен Господинов обяви, че към наказателна отговорност са привлечени общо 10 лица, като от тях двама са се укрили и още не са успели да им предявят обвиненията.

На арестуваните 8 участници в престъпната схема са наложени мерки за неотклонение за 72 часа по НК. Предстои утре Специализираният съд да вземе решение дали да им наложи постоянна мярка за неотклонение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега