Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ - Бургас продължава благотворителната си акция в помощ на пострадалите от бедствието

ГЕРБ - Бургас продължава благотворителната си акция в помощ на пострадалите от бедствието

От партията отпускат 100 000 лева, организират и благотворителен концерт в петък.

ГЕРБ - Бургас продължава благотворителната си акция в помощ на пострадалите от бедствието. Това съобщи днес бургаският народен представител Димитър Бойчев. Той сподели, че със съдействието на лидера Бойко Борисов, партията е взела решение да отпусне 100 000 лева, които ще бъдат разпределени по равно между двете най-тежко пострадали общини - Бургас и Камено. Отделно депутатите и общинските съветници от групите на ГЕРБ също щели да допринесат с лични дарения. Продължава и акцията за набиране на топли дрехи, завивки, мебели и предмети от първа необходимост.

"Събраните до момента вещи бяха своевременно раздавани на нуждаещите се. В почти всяко населено място е изпратена по една пратка. Инициативата продължава. Осигурили сме 150 матрака със завивки, както и известно количество мека мебел", посочи Бойчев. По думите му, в централата на ГЕРБ в Бургас ще продължат да приемат предметни дарения.

Този петък ще се проведе и благотворителен концерт с базар в НХК. Пазарът ще стартира в 17:00 часа, като ще има обособени Коледен щанд, щанд за сладки и солени лакомства, детски щанд, кът за продажба на снимки от фотоконкурс, организиран във връзка с бедствието. Билетите за концерта са почти разпродадени. В него ще се включат Стефан Диомов, Веселин Маринов, Здравец Камено, група FOUR с Преслава Минасян, посочи Ева Михалева от ЖГЕРБ Бургас.

"Към този момент не мога да кажа какви законодателни промени трябва да се направят. Към момента не знаем какви са конкретните фактори, трябва да видим реално какво доколко е допринесло", коментира още Бойчев в отговор на журналистически въпрос.

По думите му, необходимо е да се мисли в посока разработване на национална система за ранно предупреждение, както и насърчаване на застраховането на дома и имуществото. "Тези 325 лева еднократна помощ са крайно недостатъчни, това е вярно. Но тези пари не са всичко, те са част от пакета мерки на държавата за справяне с тази ситуация", посочи още Бойчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега