Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ внесе в НС законопроект за въвеждане на мажоритарен вот

ГЕРБ внесе в НС законопроект за въвеждане на мажоритарен вот

Като вносители на проекта за изменение на Изборния кодекс са вписани Цветан Цветанов и народни представители от парламентарната група на партията.

ГЕРБ внесе в НС законопроект за въвеждане на мажоритарен вот. Като вносители на проекта за изменение на Изборния кодекс са вписани Цветан Цветанов и народни представители от парламентарната група на партията.

Припомняме Ви, че въвеждането на мажоритарна система за избор на народни представители бе част от националния референдум, който се проведе в края на миналата година. Въпреки че избирателната активност не бе достатъчна, за да има законна стойност народното допитване, от ГЕРБ решиха "да се съобразят с волята на народа".

В тази връзка, в законопроекта е развита първоначалната идея на авторите на референдума, народните представители да се избират изцяло мажоритарно, в два тура, с пълно мнозинство. Вместо настоящите 31 многомандатни райони, страната ни ще бъде разделена на 240 едномандатни района. Във всеки от тях ще бъде избиран един кандидат за депутат.

Междувременно, от групата на БСП заявиха, че ще внесат свое предложение за изменение на ИК и въвеждане на смесена мажоритарна система. По всяка вероятност Патриотите също няма да подкрепят изцяло мажоритарен вот, но биха били склонни да се въведат мажоритарни елементи в настоящата система.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега