Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ сезира ОИК заради кмета на Несебър

ГЕРБ сезира ОИК заради кмета на Несебър

Николай Димитров се регистрирал за изборите, но днес бил на работа в Общината.

ГЕРБ сезира ОИК заради кмета на Несебър. Според сигнала, внесен от представители на партията, Николай Димитров се е регистрирал за изборите, но днес бил на работа в Общината.

Кандидатската листа на Димитров била регистрирана с дата 19 септември. Днес обаче Димитров взел участие в служебни събития на Община Несебър -  едното касае обект велоалея, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“  с КК „Слънчев бряг“, а другото - разширяване на съществуващо трасе на улица между основния транспортен разпределител на кк “Слънчев бряг“ и първокласния път I-9 при разклона за с. Кошарица.

Изборния кодекс, обаче, изрично посочва, че:

Чл. 104. (1) (Доп. - ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Кандидатите, които заемат държавна служба, с изключение на кандидатите за общински съветници, прекъсват изпълнението й след регистрацията си и ползват по избор неплатен служебен или платен годишен отпуск за периода от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите включително.

В сигнала си до ОИК от ПП ГЕРБ обръщат внимание, че личния лек автомобил на Николай Димитров днес е бил паркиран на служебно (общинско) паркомясто пред общината, а кандидатът Николай Димитров е бил в сградата на Общинска администрация – Несебър.

"При това положение коментара за неравностойността на кандидатите в кампанията, за нарушенията на Изборния кодекс и пр. оставяме на ОИК и очакваме да предприемете следващите се по закон действия за налагане на санкции и другите предписани от закона действия", пише в жалбата от ПП ГЕРБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега