Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Газ до дупка и клаксони срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот

Газ до дупка и клаксони срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот

Продължават демонстрациите в знак на недоволство срещу "картела при горивата".

Клаксоните на недоволството срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот отново огласиха Бургас в неделя по обяд. И тази седмица стотици блокираха паркинга на м-н "Метро", преди да се отправят с автомобилите си на шествие до Банево и Ветрен, в знак на недоволство срещу "картела при горивата".

Администраторите на групата "Шофьори Бургас" Роси Бъчварова и Станислав Тенев заявиха пред медиите, че не са организатори на протеста. Проявата била самоорганизирана, хората просто използвали групата във Facebook като платформа.

Двамата посочиха, че са били търсени от полицията, получили призовка да се явят в МВР. Те определиха това като натиск от страна на властите. Що се отнася до твърденията за политизация, Бъчварова и Тенев отрекоха да работят с представители на която и да било политическа сила.

"Организатори от други градове споделиха с нас, че са били търсени, даже ние се чудехме нас защо никой не е потърсил", коментира Бъчварова. Около тях се развяваха български знамена, на места по колите се появиха ликовете на национални герои върху флагове и разпечатки.

Междувременно, в подкрепа на тези твърдения, сред протестиращите се чуха възгласи срещу всички политически сили и формации. Те поискаха "властта да се върне в ръцете на народа", макар че никой не даде тълкувание на лозунга. Много от хората бяха дошли с децата си, въпреки ниските температури и прогнозите за обилни валежи.

След близо час на паркинга, протестиращите изведнъж нададоха вик, седнаха зад воланите на автомобилите си и удариха клаксоните. Въпреки хаоса, настанал на паркинга, участниците в демонстрацията успяха да се организират и да потеглят на автошествие.

На мястото на протеста имаше полицейски екипи. Униформени регулираха движението на кръговото кръстовище на изхода на Бургас, пропускайки колоните от блокирани заради протеста автомобили.

Още снимки можете да откриете на нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега