Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Газираните напитки ни състаряват?

Газираните напитки ни състаряват?

Подсладените газирани напитки могат да ускорят стареенето на организма ни подобно на тютюнопушенето, твърдят учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско. Според последните изследвания, едва две кенчета дневно са достатъчни, за да променят структурата на клетките ни и да ги състарят с около 4,6 години.

Подсладените газирани напитки могат да ускорят стареенето на организма ни подобно на тютюнопушенето, твърдят учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско. Според последните изследвания, едва две кенчета дневно са достатъчни, за да променят структурата на клетките ни и да ги състарят с около 4,6 години.

Това не е първото изследване, насочено към подсладените напитки, което се опитва да убеди потребителите във вредите от консумацията им. Редица учени са провели множество изследвания, сочещи, че апетитните напитки водят до затлъстяване, диабет и много други заболявания. Причината за това, обаче, може да се корени в ефекта на захаросаните газирани напитки върху клетките ни, пише "Daily Mail".

Макар да няма ясни доказателства за прякото им въздействие върху преждевременното състаряване на нашето ДНК, според професор Елиса Епъл, съществува видима връзка между злоупотребата с изкушаващите напитки и нашата младост и здраве. Тя, заедно с колегите си, се е заела да докаже, че ароматизираните газирани са също толкова опасни за здравето ни, колкото и цигарите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега