Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ген. Радев: Не приемам България да се превръща в гето за бежанци

Ген. Радев: Не приемам България да се превръща в гето за бежанци

Издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат за държавен глава взе участие в "младежка среща", на която присъстваха над 1 000 млади хора.

"Не приемам България да сепревръща в гетото на Европа за бежанци", категоричен бе кандидатът за президент ген. Румен Радев пред младежи в столицата. Той се обяви твърдо против разселването на бежанци в общини като начин за справяне с демографския проблем в страната. По думите му, оградата с Турция е необходимо съоръжение в момента и властта трябва да се съсредоточи в изграждането й.

Издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат за държавен глава взе участие в "младежка среща", на която присъстваха над 1 000 млади хора. Форумът се състоя в столичния НДК, като на него присъстваха и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова, както и лидерът на БСП - Корнелия Нинова. Повече от час ген. Румен Радев отговаря на въпросите на младежите, свързани с правомощията на президента, външната ни политика и националната сигурност.

"След като съм приел да се кандидатирам в рамките на тази Конституция, означава, че няма да искам промяна. За мен много по-важно е президентът да уплътнява всички свои правомощия в рамките на Конституцията", отговори Радев на въпрос за правомощията на държавния глава. Той подчерта, че до момента тези правомощия не се изпълняват в пълен обем.

На въпрос за Шенген и СЕТА, ген. Радев отговори, че не приема България на 2 и 3 скорости и ако сме членове на ЕС, трябва да сме наистина такива и в Шенген, и в Еврозоната, особено след като сме изпълнили изискванията. По думите му Европа трябва да е солидарна и да спомогне за опазването на границите ни, които са външни за съюза, с жива сила и повече средства, с ангажименти на целия ЕС.

По отношение СЕТА той обясни, че това споразумение означава изземване на суверенитет от националните държави и прехвърлянето му на чужди корпорации и заяви твърдата си позиция срещу подписването му.

"Образованието е елемент от националната сигурност, защото няма как неграмотни хора да боравят със съвременно оръжие, както и да градим боеспособна армия, икономика и просперитет", коментира още ген. Радев и подчерта, че негов приоритет ще бъде националната сигурност, включваща бежанския проблем, образованието, здравеопазването.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега