Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ген. Радев: Президентът може и трябва да задава приоритетите за развитие на държавата

Ген. Радев: Президентът може и трябва да задава приоритетите за развитие на държавата

„Ако ни дадете Вашето доверие, ние ще работим неуморно за укрепване на националната сигурност във всичките й измерения, не само защита на териториалната цялост и суверенитета на страната, но и сигурност за всеки един гражданин – сигурност на улицата, сигурност в училище, сигурност на достъпното образование и здравеопазване, сигурност на доходите“, коментира ген. Румен Радев.

„Президентът може и трябва да задава важните приоритети за развитие на държавата, президентът може и трябва да противостои на всички решения и закони, които накърняват нашия национален интерес, президентът може и трябва да казва истината. Ето защо на България повече от всякога й трябва президент с воля и характер, който да изпълни отново със съдържание президентската институция“. С тези думи генерал Румен Радев – кандидат за президент на България, започна обръщението си към бургазлии и гостите на града по време на днешния митинг-концерт, който се проведе на пл. „Атанас Сиреков“.

„Ако ни дадете Вашето доверие, ние ще работим неуморно за укрепване на националната сигурност във всичките й измерения, не само защита на териториалната цялост и суверенитета на страната, но и сигурност за всеки един гражданин – сигурност на улицата, сигурност в училище, сигурност на достъпното образование и здравеопазване, сигурност на доходите“, коментира още ген. Радев.

„Не си мислете, че ще водим война с институциите, не това е нашата цел. Ще даваме максималното, за да обединяваме институциите в името на интересите на държавата и народа й. Но няма да се поколебая да застана срещу всяко решение или закон, които не работят в интерес на нас – българските граждани“, заяви кандидатът за президент.

В концерта участие взеха и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова, както и лидерът на БСП – Корнелия Нинова. За настроението се погрижиха група Тоника и певицата Марияна Попова. Десетки граждани се събраха на площада пред Общината, за да чуят предизборната платформа на кандидатите за „Дондуков“ 2.

„Днес е 35-ият ден, откакто двамата с генерал Радев сме по пътищата на България. Изминахме хиляди километри и стиснахме стотици хиляди ръце. Хората искат, хората очакват“, каза Илияна Йотова и допълни, че нито изборите са без значение, нито следващият президент ще бъде безгласна буква.

„Ние няма да бъдем послушни“, категорична бе кандидатът за вицепрезидент. Тя посочи, че сред техните приоритети ще бъдат националната сигурност, промяна в отношението на страната ни към Русия, опазване на националното самосъзнание, бит, образование и здравеопазване. „Но ние няма да се справим сами, ако не получим подкрепата Ви“, допълни Йотова.

„Ние направихме своя избор. Националното ни самочувствие могат да върнат ген. Румен Радев и г-жа Илияна Йотова“, каза от своя страна лидерът на БСП – Корнелия Нинова. Тя призова към промяна и твърдо заяви, че левицата „не се страхува от ГЕРБ и премиера“.

По-рано днес ген. Радев, Илияна Йотова и Корнелия Нинова се срещнаха и с представители на медиите. Една от най-горещите теми бе вчерашното извънредно заседание на министерски съвет и едномесечната ваканция на парламента. Нинова бе категорична, че през следващата седмица парламентарната група на БСП ще се бори за отмяна на дългата почивка, а Йотова коментира, че „премиерът се държи все едно вече е загубил изборите.

„Тази ситуация измести кампанията. Вместо да дебатираме, държавата се разлюля. Това измести кампанията на второ място“, допълни Йотова и призова към дебат и обмяна на идеи между кандидатите.

По другата гореща тема – имиграцията, ген. Радев се обяви категорично против наредбата за социална интеграция на бежанците и призова Министерски съвет да изтегли постановлението, за да може то да бъде по-подробно обсъдено и разгледано, така че да не се превръща страната ни в бежански лагер.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега