Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Георги Спасов: Искам синът ми да живее в една по-подредена България

Георги Спасов: Искам синът ми да живее в една по-подредена България

Инж. Георги Спасов е на 29 г., работи като проектант в частна фирма, семеен, има син на 3 месеца. Втори мандат е председател на Младежкото обединение на БСП – Бургас. Член е и на Националното ръководство на МО в БСП, кандидат за народен представител от листата на Коалиция „БСП лява България“ за 2-ри МИР – Бургас.

Инж. Георги Спасов е на 29 г., работи като проектант в частна фирма, семеен, има син на 3 месеца. Втори мандат е председател на Младежкото обединение на БСП – Бургас. Член е и на Националното ръководство на МО в БСП, кандидат за народен представител от листата на Коалиция „БСП лява България“ за 2-ри МИР – Бургас.  

Мнозина твърдят, че политиката е мръсна работа. Защо Вие сезанимавате с политика? 

Въпросът е доста труден. Понякога и аз се замислям итърся точните отговори. Най-вероятно, защото все още съм идеалист, имамнадежда, че може нещата да се променят към по-добро. Искам го. И за разликаот тези, които вечно мърморят и са недоволни от всеки и всичко, но не правятнищо реално, аз искам със знанията, капацитета и действията си да допринеса затази промяна. Да се отстояват позиции никак не е лесно. Понякога човек се разочарова от неефективнитерезултати, но от уважение към себе си, съмишлениците и тези, които гоподкрепят, трябва да продължи.Искам да приведа конкретен пример.

Преди години подехмекампания против безкрайното разширяване на Синята зона в Бургас. Въпреки четогава социалните мрежи не бяха толкова развити, за кратко време вече имахмемножество поддръжници. Обобщихме предложенията и ги входирахме вадминистрацията на Община Бургас. Насрочена бе среща. 50 души от нашитеподдържници категорично потвърдиха, че ще дойдат на насрочената среща.Присъства общинското ръководство и други експерти, а от наша страна бяхме самочетирима. Щеше ми се да захвърля всичко. Зная, че не само младите, а и като цяло българите трудно сеобединяваме. В крайна сметка прецених, че за гражданското обединение си струвада се работи и продължих напред. 

Много млади хора трайно се установиха в чужбина. Има линадежда този процес да получи други измерения? 

Много мои познати също са в чужбина. Печелят добре. Теобаче си остават чужденци и това трудно ще се промени. За да има по-оптимистични изгледи е необходима последователна политика – на държавата, наполитическите сили, бизнеса и т.н. Кой бяга в чужда държава, когато имаподходящи условия за реализация, за съдържателен и пълноценен живот всобствената си страна. Всички политици, през последните 20 години, от елита, садлъжници на младите хора. 

Бургас – магия и проблеми!

Ще започна с магията. 95 на сто от колегите, с коитозавърших, останаха да живеят и работят в София. Аз също съм мислил за това,защото в столицата възможностите за реализация и за по-високи доходи са налице.Едно от нещата, които ме накараха да се върна в Бургас е, чехората са различни. Има на кого да кажеш –„Добър ден”, да си поприказваш и дасе усмихнеш. Има атмосфера, има дух и традиции.Това, което не ми харесва, че Бургас загуби славата си наедин от най-крупните икономически центрове в страната. Туризмът е чудесенотрасъл, но само той не стига. Нужно е да се развиват предприятия, които даватдобавена стойност.

Вече няма сериозни структуроопределящи предприятия и младитехора с висока професионална квалификация няма къде да се реализират. Много ощеима да се желае в социалната сфера и аз като привърженик на лявата политика щеработя това да се случва. 

От доста години вече сте в реалния бизнес. Кое пречи занеговото развитие? 

На първо място е съществуващата некоректност инесигурност. Това идва преди всичко от страна на възложителите. Не по-малковреди нелоялната конкуренция. Тук имам предвид различни структури, които по несъвсем почтен начин се добират до обществени и други поръчки.Другият сериозен проблем е все по-незадоволителнатаквалификация на изпълнителските кадри, което е изключително вредно и прави частот българските фирми неконкурентноспособни. 

Вече втори мандат сте председател на Младежкото обединение наБСП в Бургас. Ефективна ли е тази структура? 

В обединението са съмишленици и съидейници. Това помагапри формулиране на проблемите и при търсене на точните подходи и адресант затяхното решаване. Имаме някои успехи и реализирани инициативи. И тук обачетрябва всеотдайност, безкористност, много воля, желание и реална работа запромяна. Структурата както на регионално, така и на национално ниво все още есравнително нова формация  и предстои ощемного за да докаже своята ефективност и привлекателност. 

Какво бъдеще искате за сина си? 

Не мога да не спомена колко сме щастливи съссъпругата ми Петя с нашия малък – Михаил. Искрено се надявам, че той ще живее ведна по-хубава, по-подредена и по-справедлива България.Детето ме накара да се срещна и с проблеми, които досега съмподценявал. Неуредените и заети с автомобили тротоари не позволяват на майкитес колички и деца да преминават спокойно и безопасно. Това се отнася и за хоратав неравностойно положение, за по-възрастните, за гражданите като цяло. На много места по света има места, където майките кърмятдецата си, когато са на разходка или в парковите пространства.

Какво пречи товада стане и в Бургас?

Професионалната ми квалификация, натрупаният практическиопит – в бизнеса, обществен и политически – ме карат да смятам, че бих могълуспешно да защитавам интересите на младите хора от Бургас и района в бъдещияОбщински съвет. Надявам се да получа подкрепата на своите политическисъмишленици, на различни младежки структури за да реализирам идеите ипредложенията, които имам.Нека заедно да направим Бургас още по-хубав ипривлекателен за професионална реализация и живот. 

СъпругатаПетя: Изключително сме радостни и горди с нашия син. Георги е емоционален имного отговорен. Дразни се от несправедливостите и се опитва да се бори с тях.Обича да пазарува ида гледа спортни програми. Пожелавам му много успехи

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега