Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Главният прокурор разпореди проверка по случая с Калин Митрев

Главният прокурор разпореди проверка по случая с Калин Митрев

Името на съпруга на Ирина Бокова бе намесено в случай с мащабна корупционна схема.

По повод публикации в медиите за извършени плащания от азербайджански компании по сметки на Калин Митрев, представител на България в ЕБВР, е разпоредена проверка от главния прокурор.

Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура, като на Националната агенция по приходите ще бъдат възложени действия, свързани с предмета й – дали са налице данни за данъчни престъпления или пране на пари.

Министърът на финансите Владислав Горанов ще поиска становище на Европейската банка за възстановяване и развитие по случая с Калин Митрев. След като бъде получен официален отговор от ЕБВР по случая, Горанов ще докладва пред правителството.

Припомняме Ви, че името на съпруга на Ирина Бокова бе намесено в случай с мащабна корупционна схема. Разследването е на международен екип от медии, според които става дума за финансови операции с милиарди. По информация на Нова телевизия, целта на паричните преводи била реклама на Азербайджан и реабилитиране на режима в Баку.

Самият Митрев вече коментира случая в медиите, като заяви, че намесването на името му е атака срещу него и съпругата му. Той не отрича, че е взимал пари, но те са били за консултантски услуги и били регламентирани, декларирани и с платени данъци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега