Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гледаме "Железният светилник" тази вечер в НХК

Гледаме "Железният светилник" тази вечер в НХК

Тази вечер, „Железният светилник” ще огрее за осми път сцената на НХК в Бургас. Няколко месеца след последното си гостуване, емблематичният спектакъл на Театър “Българска армия” отново ще намери място в културния афиш в града.

Тази вечер, „Железният светилник” ще огрее за осми път сцената на НХК в Бургас. Няколко месеца след последното си гостуване, емблематичният спектакъл на Театър “Българска армия” отново ще намери място в културния афиш в града.

Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще очаква своите бургаски приятели и почитатели, които ще се насладят на изпълнението на най-ярките звезди от трупата. В ролите влизат талантливата Гергана Данданова в образа на непокорната Катерина, до известният Явор Бахаров в ролята на дивият Рафе Клинче.

С много възхищение и национална гордост ще ви изпълнят превъплъщенията на актьорите от мъжкото войнство на “Армейците” - Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Иван Налбантов, Мирослав Пашов. С чувства на вълнение, възторг, радост, вярност, скръб, сила и трепет ще ви завладяват образите на жените в “Железният светилник” - Нели Монеджикова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева -Нети, Радосвета Василева и Радина Кърджилова.

Не подминавайте  въздействащият спектакъл на носителя на Наградата за цялостно творчество и принос в театралното изкуство “Аскеер 2012” - Асен Шопов:

”Да четеш Талев е изключително удоволствие, да го поставиш на сцена - изключително предизвикателство, което не носи задължително гаранция за успех. И все пак, добре би било, ако успееш, макар и само да се докоснеш до неговото човеколюбие, до неговото родолюбие, до гордостта, която изпитва от единението си с народа, който го е родил и голготата, която е преживял, отдавайки му цялата си творческа енергия. Запалването на „железния светилник” разпръсква мрака в душите на неговите герои, събужда националното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество. Ето защо днес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живее с мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децата ни изоставят и какво ли не още ... именно днес, няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители.”

Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да видят спектакъла днес, 26-и февруари, от 19 часа, на сцената на НХК. Пиесата по класическото произведение на Димитър Талев идва в нашия град за осми път благодарение на Маруся Русева и „Арт Ателие”. Билети можете да закупите на касата на НХК и на тел. 0894/898-098.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега