Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Големи проекти преобразяват Ахелой, промените разкриват над 500 нови работни места

Големи проекти преобразяват Ахелой, промените разкриват над 500 нови работни места

Градчето с амбиции да стане новата топ дестинация на родното Черноморие.

"Основна задача пред нас е развитието на град Ахелой. В момента само Поморие генерира приходи и издържа цялата община. Това е все по-непосилна задача, като се има предвид увеличените активи на общината и високите очаквания на жителите й. Трябва ни втори стълб, който да генерира приходи и това е именно Ахелой, защото е единственият друг град, разположен на морския бряг". Това каза кметът Иван Алексиев по време на срещата за обсъждане на проектобюджета за 2019 г. в гр. Ахелой.

Едно от най-значимите неща в тази посока е изграждането на буни за запазване и защита на ахелойския бряг. Проектът, който освен буни, включва и изграждане на пристан, вече е внесен в регионалното министерство и очаква одобрение за финансиране. 

През пролетта на 2019 г., предстои да бъде решен и още един от проблемите на града – канализацията на Ахелой ще бъде заустена в Пречиствателна станция Равда. Това ще се случи благодарение на два големи инвестиционни проекта, които се реализират в момента на територията на гр. Ахелой.

Доброто сътрудничество и партньорство между инвеститори и Община доведе до разработване на цялостно развитие на зоната, в която са инвестициите, включително и изграждане на водопровод, ремонт и заустване на отпадните води в канално-помпена станция, а оттам и в Пречиствателна станция Равда чрез тласкател.  Освен за инфраструктурата, тези инвестиции ще спомогнат и за туристическото развитие на града, осигурявайки над 4 000 легла и над 500 работни места в Ахелой.

По програмата за развитие на селските райони и Местната инициативна група Поморие ще се извърши основен ремонт на три основи улици в Ахелой – Рила, Струма и Искър. По същата програма е одобрен и проект за изграждане на екоалея, разположена между морския бряг и Поморийското солено езеро, която да свърже Ахелой с Поморие. 

„Спомням си, че преди години с вас коментирахме кога ще изчистим залива – той вече е чист; кога ще се изгради обхода – и той е факт; много пъти обсъждахме въпроса за изграждане на детска ясла – строителството й започва; за буните, за улиците и много други. Полагаме много усилия да променим Ахелой, но основното беше да се изведе трафикът от града. Убеден съм, че отсега нататък нещата ще започнат да се случват. Необходимо ни е малко разбиране и малко повече комуникация помежду ни”, заключи кметът Иван Алексиев в края на срещата.

На обществено обсъждане присъстваха още заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов, кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев и общинските съветници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега