Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Господинов: Някои от новите съдове за смет в Бургас създават опасност за ПТП

Господинов: Някои от новите съдове за смет в Бургас създават опасност за ПТП

Общинският съветник Живко Господинов входира питане към Общината към общинска администрация относно новите контейнери за отпадъци.

„Предвижда ли Община Бургас мерки за недопускане новите съдове за смесени отпадъци, поради по-големия си габарит, да не навлизат в пътното платно на редица улици и булеварди в града“? Този въпрос отправи председателят на групата общински съветници на БСП Живко Господинов към общинска администрация. Представителят в местния парламент пита още одобрено ли е разполагането на тези нови контейнери от дирекция "Околна среда", каквато е процедурата.

Едното кръстовище, за което става въпрос, е това на ул. „Калоян“ и ул. „Ал. Стамболийски“. Там  контейнерът е разположен на тротоара, непосредствено преди пешеходната пътека, като по този начин, освен че заема по-голямата част от тротоара за пешеходци, създава и опасност за възникване на ПТП, заради закриването на видимостта на водачите на МПС и невъзможността същите да преценят дали има пешеходец, който се готви да пресече по пешеходната пътека.

По думите на Господинов, аналогичен е случаят и на следващото кръстовище – на ул. „Калоян“ и ул. „Княз Борис“, където контейнерът е на пътното платно, точно пред пешеходната пътека, и закрива изцяло видимостта на водачите на МПС. Подобна ситуация имаме и на кръстовището на ул. „Калоян“ и ул. „Левски“.

"Живущи в района изразиха своята загриженост и относно по-големите габарити на новите съдове за смесени битови отпадъци. Досегашните места /джобове/ за поставянето на контейнерите не отговарят на габарита и съдовете навлизат в пътното платно, което е допълнителна предпоставка за възникване на ПТП. Гражданите споделиха, че те самите  са имали ситуации, в които по много улици и булеварди в града са били изненадани от навлизането на съдовете за смесени битови отпадъци в пътното платно и само бързата им реакция като шофьори е предотвратила врязването в тях", коментира още общинският съветник.

Благодарение на питането стана ясно, че в конкретния случай предстои премахване на два броя бетонови ограничителни елемента в района на кръстовището на ул. „Калоян“ и ул. „Ал. Стамболийски“ и позиционирането на съдовете по начин, неограничаващ видимостта на участниците в движението, както и осигуряване на максимално пространство за преминаване на пешеходци по тротоара; изграждане на джоб в района на кръстовището на ул. „Калоян“ с ул. „Васил Левски“ и разширяване на съществуващите; преместване на контейнера на ул. „Калоян“ от № 47 на паркомясто срещу № 70.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега