Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Готови са две нови детски зони в ж.к. "Братя Миладинови"

Готови са две нови детски зони в ж.к. "Братя Миладинови"

Готови са две нови детски зони в ж.к. "Братя Миладинови", съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Те са част от мащабната инициатива на местната администрация да обнови общо около 30 площадки и паркови пространства във всички жилищни комплекси.

Готови са две нови детски зони в ж.к. "Братя Миладинови", съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Те са част от мащабната инициатива на местната администрация да обнови общо около 30 площадки и паркови пространства във всички жилищни комплекси.

Целта е набелязаните пространства да бъдат съоръжени с модерни и функционални уреди за игра, а разрухата в междублоковите пространства да бъде заменена от удобство и уют за деца, родители, баби и дядовци. Списъкът с обекти е съставен по сигнали на бургазлии. В него постоянно влизат нови предложения и изчакват реда си за изпълнение.

През изтеклия уикенд в експлоатация бяха пуснати две прекрасни нови зони за игра в ж.к. "Братя Миладинови".Едната е до бл. 57 по ул. "Одрин". Там има съоръжение за катерене и баланс, комбинирано детско съоръжение, клатушка на пружина, двойна люлка, люлка тип "Махало", люлка тип "Махало-гнездо". Площадката е снабдена с 8 броя бетонови пейки, 3 бетонови кошчета за боклук и ударопоглъщаща настилка от гумирани плочи 40х40.

Другата обновена зона за игра е детската площадка в градинка "Родопи", до бл. 62. Тя е снабдена с комбинирано детско съоръжение, клатушка на пружина, двойна люлка, люлка тип "Махало-гнездо", катерушка  "Въжена градина". В градинка "Родопи" са подменени старите с 27 нови пейки, поставени са и 14 бетонови кошчета за боклук. Там са засадени 3 броя декоративни дръвчета от видовете бреза /Betula pendula/, пиния /Pinus pinea/, ясен /Fraxinus sp./. Настилката е саморазливаща се ударопоглъщаща в зелено и оранжево.

Във всеки жилищен комплекс Община Бургас се старае да направи нещо интересно, уникално и различно от останалите детски зони на града. В "Братя Миладинови", например, родителите могат да научат днешните деца на позабравената игра "тото", в която се използват знаците Х и О, а целта е да наредиш три от тях по диагонал, вертикално или хоризонтално.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега