Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гражданска инициатива събира общоевропейска подписка за защита на пчелите

Гражданска инициатива събира общоевропейска подписка за защита на пчелите

Организаторите настояват за незабавна промяна в законодателството за опазване на околната среда в рамките на целия Европейски съюз.

Гражданска инициатива събира общоевропейска подписка за защита на пчелите. Надеждата е, че достатъчно европейци ще подкрепят исканията на организаторите за незабавна промяна в законодателството за опазване на околната среда в рамките на целия Европейски съюз.

Инициативата „Спасете пчелите" стартира първоначално в Бавария. Петицията събра над 1,7 млн. подписи, което наложи регионалното правителство да започне работа по законопроект. Над 18 на сто от баварските гласоподаватели са сложили подписа си под инициативата. Този успех изненада цяла Германия. Междувременно в провинциите Бранденбург, Хесен и Северен Рейн-Вестфалия са създадени сходни инициативи.

Днес вече става дума за цялостна европейска кампания. Освен за защита на пчелите, инициативата настоява и за това: опазването на биологичното разнообразие да стане приоритетна цел на европейската аграрна политика. По такъв начин ще може драстично да се намали използването на средства за растителна защита и изцяло да се забранят особено опасните пестициди.

За успеха на инициативата са нужни подписите на хора от най-малко седем европейски страни, като изискваният минимален брой подписи за всяка страна е различен. От Германия - страната с най-многочислено население в ЕС - се очаква да събере най-малко 72 000 подписа, предава DW.

Под петицията трябва да са се подписали най-малко 1 милион европейци. Ако тези условия бъдат изпълнени в рамките на една година, инициаторите могат да представят исканията си на публично изслушване в Европейския парламент. Освен това Европейската комисия трябва детайлно да разгледа исканията и да обясни кои мерки, според нея, са нужни или желателни.

Можете да подкрепите подписката онлайн тук.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега